Start på nytt





MIDDAGER - MÅNEDSVIS

JAN FEB MAR APR MAI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DES

 JANUAR
01.01 Sursøt ribbe
Restene av ribba kan varieres med sursøt saus og ris
03.01 Kalkun med sopp
Filet eller rester av kalkun serveres med soppsaus
05.01 Torsk med karve
Krydret med karve og servert med avokado og tomat
08.01 Rotgrønnsakkaker
Riv grønnsaker og løk, stek kaker, server med cottage cheese
10.01 Pølsewrap
Sterkt krydrede pølser med grønnsak-wok i wrap eller lompe
15.01 Sopprisotto
Vegetarrisotto med sopp, grønnsaker og linseragu
20.01 Kylling yassa
Kyllinglår legges i løk­marinade og serveres med couscous
25.01 Glaserte koteletter
Nakkekoteletter glasert med honning, sennep og nellik

 FEBRUAR
01.02 Laks med fettucini
Laks og litt røkelaks serveres med pasta og saus tilsatt urter
05.02 Kyllingfrittata
Rester av kylling stivner i panne med egg, spinat og ost
10.02 Viltgryte
Finnbiff tilsatt einebær, sjampinjong, purre og solbærsaft
15.02 Steinbitkaker
Seiburgere i pitabrød eller steinbitkaker med potetsalat
20.02 Reker og pasta
Reker freses med chili, hvitløk og tomat før pasta tilsettes
25.02 Pølsepizza
Hurtigpizza med tortilla, pesto, pølser og ost

 MARS
01.03 Sursøt gryte
Strimlet svinekjøtt, løk og paprika blir tilsatt en sursøt saus
05.03 Sei med appelsin
Seifileter med epleeddik og purre serveres med appelsin
10.03 Løk- og ostesuppe
Festsuppe med løk, purre, sjampinjong, kjøttdeig og ost
15.03 Kveite med tapenade
Kveite med fint tilbehør av tapenade og ingefærsaus
20.03 Pølser i wok
Litt løk, hvitløk, chili og vårløk freses med pølse og tilsettes pasta
25.03 Lam med paprika
Paprikamiks og evt. grønnsakrøre passer godt til lam
28.03 Falsk hummersuppe
Smaken blir like god om du bare har gulrøtter og ikke hummer
30.03 Torsk à la Henie
Torsk med sitronpepper serveres med din egen hollandaisesaus

 APRIL

01.04 Sunnhetsgrøt
Risgryn, havregryn, solsikke- og sesamfrø blir uvanlig grøt
05.04 Laksesuppe
Hvitvin, laksekraft og løk jevnes med fløte og crème frêche
08.04 Yoghurtmarinert kylling
Kyllingfileter marineres i yoghurt med karri før de stekes
10.04 Pasta arrabiata
Vegetarrett med løk, chili, kapers, pasta og basilikum
13.04 Pasta med bacon
Pastaskjell med saus av bacon, tomater, squash og broccoli
15.04 Ratatouille
Den berømte franske grønnsakrøren som kan være egen rett
20.04 Sjømannsbiff
Gryterett av oksekjøtt og grønnsaker kokt med mørkt øl
25.04 Laks i portvinsaus
Portvin og soya gir en god og kraftig saus til stekt laks
 MAI
01.05 Fiskekaker
Torsk eller sei males og får smak av løk, sennep og majones
05.05 Urtebakt torsk
Torsk med urtesmør og løk dampet i hvitvin, evt. sitronsaft
08.05 Köttbullar i tomat
Svensk spesialitet, her til en avveksling med tomatsaus
10.05 Hønsefrikassé
Kok en høne eller kjøp grillet kylling og frosne grønnsaker
15.05 Spekeskinke med eggerøre
En typisk rett for varme dager, når vi vil ha mest mulig fritid
20.05 Rømmegrøt
For mange er dette tradisjonell festmat 17. mai og i pinsa
30.05 Fiskegrateng
Fiskefilet, vanlig hvit saus, egg, muskat, tomat og dill

 JUNI
05.06 Ertesuppe
En lettlaget grønn variant og en mer tradisjonell gul
10.06 Kreolsk gryte
Svinekjøtt, krydrede pølser, agurk, oliven og paprika
15.06 Parisersmørbrød
Mellomting mellom biff tartar, biff à la Lindström og hakkebøf
20.06 Fisk i pakke
Godt fiskemåltid med karve, purre og ost som krydder
25.06 Meksikanske pølser
Krydrede pølser, bønner, mais, paprika, chilisaus og tacochips
30.06 Laks med reker
Laksestykker servert med saus av skalldyr, fløte og løk

 JULI
02.07 Gulrotsuppe
Lages av gulrot, karve, vårløk, appelsin og vermut
05.07 Chili con carne
Kjøttdeig, løk og chili i en klassisk meksikansk rett à la Jamie
08.07 Sukkerertpasta
Enkel sommerrett med sukkererter, pasta og jarlsbergost
10.07 Risotto
Kokt kjøtt, ris, paprika, erter og sjampinjong surres i gryte
13.07 Pasta med fetaost
Spaghetti og tomatrøre tilsatt fetaost, basilikum og persille
15.07 Fisk i form
Fersk eller frossen fisk, egg, dill og litt skalldyr
20.07 Pastasalat
Pasta, kylling, frisk basilikum og noen cherrytomater
25.07 Bondeomelett
Bacon, egg, løk og potetterninger surres i panne
30.07 Skinke med mais
Bogskinke, mais, løk, paprika og sukkererter

 AUGUST
02.08 Kinesisk suppe
Raskt laget med kylling, nudler, soya, ingefær og sesamolje
05.08 Tomatkylling
Kylling med tomat, purre og champignon servert med pasta
10.08 Pølsesalat
Sterkt krydrede pølser med pasta, ost og ruccolasalat
15.08 Rotfruktsuppe
Gulrot, kålrot og selleri­rot kokes i buljong og moses
18.08 Wraps med kylling
Stekte kyllingbiter, chilisaus, løk, paprika og avokado
20.08 Pepperstekt laks
Laks med eksotisk tilbehør av zucchini og cherry-tomater
25.08 Heitur brauðréttur
Brød, ost, rømme, melk og ellers hva du har, f. eks. litt bacon

 SEPTEMBER
01.09 Kjøttkaker
Laget av kjøttdeig, bare tilsatt krydder, melk og potetmel
05.09 Indisk kylling
En smakfull variant med garam masala, yoghurt og ingefær
08.09 Kjøttboller med rotstuing
Boller av malt svinekjøtt servert med stuede rotgrønnsaker
10.09 Gris med ris
Strimlet svinekjøtt, løk, ris, barbequesaus og tomat
15.09 Torsk med reker
Garnert med reker og blåskjell blir torsk litt eksklusivt
18.09 Fløyelsgrøt
Tradisjonsrik rett som er enkel å lage også når tida er knapp
20.09 Pepperstekt kylling
Kyllingfileter stekt med rosépepper og servert med ris
25.09 Lammegryte
Det er tid for lam i gryte med løk, gulrot, erter og blomkål
30.09 Fylte poteter
Bakte poteter med kjøttdeig, løk og ost er gjestemat

 OKTOBER
05.10 Kylling med pasta
Kylling eller lam med grønnsaker koker i kraft og eplesider
08.10 Finnbiff med bacon
Gryte med smak av rein, baconost, bacon, sopp og timian
10.10 Fårikål
En rett som for mange synes best oppvarmet dagen etter
15.10 Spennende torsk
Med litt karri, løk og fløte får torsken en helt ny dimensjon
18.10 Lam i pitabrød
Strimlet lammekjøtt og oregano, koriander i tillegg til karve
20.10 Kyllinglår i rødvin
Kyllinglår marineres i rødvin som også blir brukt som saus
25.10 Biff à la Lindström
Sveriges nasjonalrett med kjøttdeig, rødbeter og kapers
30.10 Lam i aspargessaus
Årets lammekjøtt med asparges i hvit saus

 NOVEMBER
05.11 Indisk torsk
Krydret med garam masala og servert med basmatiris
10.11 Høns med rosmarin
Høns med sopp, mais, paprika og en smak av rosmarin
15.11 Kålruletter
Kjøttdeig innpakket i kålblader brunes og kokes ferdig
20.11 Koteletter i gryte
Her tilsatt løk, tomater, paprika og selleri pluss litt timian
23.11 Reker på brød
Smakfull rekesalat med sylteagurk, chili og koriander
25.11 Fransk løkomelett
Sjalottløk, vanlig løk og litt hvitløk stivner i en eggeblanding
28.11 Stekte biffstrimler
Biffstrimler, chili, hvitløk, paprika, ingefær og litt sukkererter
30.11 Vegetarlasagne
Auberginer, hermetiske tomater, hvit saus og lasagneplater

 DESEMBER
05.12 Hete reker med øl
Reker serveres med en het saus der det inngår bokkøl
10.12 Fenalår med pesto
Geitostpesto er et nytt, men passende tilbehør til fenalår
15.12 Ribbe
Svineribba er typisk julemat, og svoren bør være sprø
18.12 Pinnekjøtt
Vannes ut, dampkokes og serveres varmt med kålrotstappe
21.12 Lutefisk
Fisken dampes og serveres med bacon og ertestuing
24.12 Klassisk juletorsk
For mange er helt fersk kokt torsk den typiske julematen
27.12 Helstekt kalkun
Kalkun er lett og mager julemat som kan fylles med mye rart
29.12 Asiatisk ribbe
Ribbe, eventuelt rester, med pasta, grønnsaker og teriyakisaus