A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W XYZ ÆØÅ
A
Asiatisk ribbe Ribbe, eventuelt rester, med pasta, grønnsaker og teriyakisaus (29.12.)
B
Biff à la Lindström Sveriges nasjonalrett med kjøttdeig, rødbeter og kapers (25.10.)
Biffstrimler (stekte) Biffstrimler, chili, hvitløk, paprika, ingefær og litt sukkererter (28.11.)
Bondeomelett Bacon, egg, løk og potetterninger surres i panne (25.7.)
Brødrett (heitur brauðréttur) Brød, ost, rømme, melk og ellers hva du har, f. eks. litt bacon (25.8.)
C
Chili con carne Kjøttdeig, løk og chili i en klassisk meksikansk rett à la Jamie (5.7.)
E
Ertesuppe En lettlaget grønn variant og en mer tradisjonell gul (5.6.)
F
Falsk hummersuppe Smaken blir like god om du bare har gulrøtter og ikke hummer (28.3.)
Fenalår med pesto Geitostpesto er et nytt, men passende tilbehør til fenalår (10.12.)
Finnbiff (viltgryte) Finnbiff tilsatt einebær, sjampinjong, purre og solbærsaft (10.2.)
Finnbiff med bacon Gryte med smak av rein, baconost, bacon, sopp og timian (8.10.)
Fisk i form Fersk eller frossen fisk, egg, dill og litt skalldyr (15.7.)
Fisk i pakke Godt fiskemåltid med karve, purre og ost som krydder (20.6.)
Fiskegrateng Fiskefilet, vanlig hvit saus, egg, muskat, tomat og dill (30.5.)
Fiskekaker Torsk eller sei males og får smak av løk, sennep og majones (1.5.)
Fløyelsgrøt Tradisjonsrik rett som er enkel å lage også når tida er knapp (18.9.)
Fransk løkomelett Sjalottløk, vanlig løk og litt hvitløk stivner i en eggeblanding (25.11.)
Fylte poteter Bakte poteter med kjøttdeig, løk og ost er gjestemat (30.9.)
Fårikål En rett som for mange synes best oppvarmet dagen etter (10.10.)
G
Glaserte koteletter Nakkekoteletter glasert med honning, sennep og nellik (25.1.)
Gris med ris Strimlet svinekjøtt, løk, ris, barbequesaus og tomat (10.9.)
Grøt (fløyelsgrøt) Tradisjonsrik rett som er enkel å lage også når tida er knapp (18.9.)
Grøt (rømmegrøt) For mange er dette tradisjonell festmat 17. mai og i pinsa (20.5.)
Grøt (sunnhetsgrøt) Risgryn, havregryn, solsikke- og sesamfrø blir uvanlig grøt (1.4.)
Gulrotsuppe Lages av gulrot, karve, vårløk, appelsin og vermut (2.7.)
H
Heitur brauðréttur Brød, ost, rømme, melk og ellers hva du har, f. eks. litt bacon (25.8.)
Helstekt kalkun Kalkun er lett og mager julemat som kan fylles med mye rart (27.12.)
Hete reker med øl Reker serveres med en het saus der det inngår bokkøl (5.12.)
Hummersuppe (falsk) Smaken blir like god om du bare har gulrøtter og ikke hummer (28.3.)
Høns med rosmarin Høns med sopp, mais, paprika og en smak av rosmarin (10.11.)
Hønsefrikassé Kok en høne eller kjøp grillet kylling og frosne grønnsaker (10.5.)
I
Indisk kylling En smakfull variant med garam masala, yoghurt og ingefær (5.9.)
Indisk torsk Krydret med garam masala og servert med basmatiris (5.11.)
K
Kalkun (helstekt) Kalkun er lett og mager julemat som kan fylles med mye rart (27.12.)
Kalkun med sopp Filet eller rester av kalkun serveres med soppsaus (3.1.)
Kinesisk suppe Raskt laget med kylling, nudler, soya, ingefær og sesamolje (2.8.)
Kjøttboller i tomat Svensk spesialitet, her til en avveksling med tomatsaus (08.05.)
Kjøttboller med rotstuing Boller av malt svinekjøtt servert med stuede rotgrønnsaker (8.9.)
Kjøttdeigbiff (parisersmørbrød) Mellomting mellom biff tartar, biff à la Lindström og hakkebøf (15.6.)
Kjøttkaker Laget av kjøttdeig, bare tilsatt krydder, melk og potetmel (1.9.)
Klassisk juletorsk For mange er helt fersk kokt torsk den typiske julematen (24.12.)
Koteletter (glaserte) Nakkekoteletter glasert med honning, sennep og nellik (25.1.)
Koteletter i gryte Her tilsatt løk, tomater, paprika og selleri pluss litt timian (20.11.)
Kreolsk gryte Svinekjøtt, krydrede pølser, agurk, oliven og paprika (10.6.)
Kveite med tapenade Kveite med fint tilbehør av tapenade og ingefærsaus (15.3.)
Kylling (indisk) En smakfull variant med garam masala, yoghurt og ingefær (5.9.)
Kylling (pepperstekt) Kyllingfileter stekt med rosépepper og servert med ris (20.9.)
Kylling (tomatkylling) Kylling med tomat, purre og champignon servert med pasta (5.8.)
Kylling (wraps med kylling) Stekte kyllingbiter, chilisaus, løk, paprika og avokado (18.8.)
Kylling (yoghurtmarinert) Kyllingfileter marineres i yoghurt med karri før de stekes (8.4.)
Kylling med pasta Kylling eller lam med grønnsaker koker i kraft og eplesider (5.10.)
Kylling yassa Kyllinglår legges i løkmarinade og serveres med couscous (20.1.)
Kyllingfrittata Rester av kylling stivner i panne med egg, spinat og ost (5.2.)
Kyllinglår i rødvin Kyllinglår marineres i rødvin som også blir brukt som saus (20.10.)
Köttbullar i tomat Svensk spesialitet, her til en avveksling med tomatsaus (08.05.)
Kålruletter Kjøttdeig innpakket i kålblader brunes og kokes ferdig (15.11.)
L
Laks (pepperstekt) Laks med eksotisk tilbehør av zucchini og cherry-tomater (20.8.)
Laks i portvinsaus Portvin og soya gir en god og kraftig saus til stekt laks (25.4.)
Laks med fettucini Laks og litt røkelaks serveres med pasta og saus tilsatt urter (1.2.)
Laks med reker Laksestykker servert med saus av skalldyr, fløte og løk (30.6.)
Laksesuppe Hvitvin, laksekraft og løk jevnes med fløte og crème frêche (5.4.)
Lam i aspargessaus Årets lammekjøtt med asparges i hvit saus (30.10.)
Lam med paprika Paprikamiks og evt. grønnsakrøre passer godt til lam (25.3.)
Lam i pitabrød Strimlet lammekjøtt og oregano, koriander i tillegg til karve (18.10)
Lammegryte Det er tid for lam i gryte med løk, gulrot, erter og blomkål (25.9.)
Lasagne (vegetar) Auberginer, hermetiske tomater, hvit saus og lasagneplater (30.11.)
Lutefisk Fisken dampes og serveres med bacon og ertestuing (21.12.)
Løk- og ostesuppe Festsuppe med løk, purre, sjampinjong, kjøttdeig og ost (10.3.)
M
Meksikanske pølser Krydrede pølser, bønner, mais, paprika, chilisaus og tacochips (25.6.)
O
Omelett (bondeomelett) Bacon, egg, løk og potetterninger surres i panne (25.7.)
Omelett (fransk løkomelett) Sjalottløk, vanlig løk og litt hvitløk stivner i en eggeblanding (25.11.)
Ostesuppe (løk- og ostesuppe) Festsuppe med løk, purre, sjampinjong, kjøttdeig og ost (10.3.)
P
Parisersmørbrød Mellomting mellom biff tartar, biff à la Lindström og hakkebøf (15.6.)
Pasta arrabiata Vegetarrett med løk, chili, kapers, pasta og basilikum (10.4.)
Pasta med bacon Pastaskjell med saus av bacon, tomater, squash og broccoli (13.4.)
Pasta med fetaost Spaghetti og tomatrøre tilsatt fetaost, basilikum og persille (13.7.)
Pasta med sukkererter Enkel sommerrett med sukkererter, pasta og jarlsbergost (8.7.)
Pastasalat Pasta, kylling, fersk basilikum og noen cherrytomater (20.7.)
Pepperstekt kylling Kyllingfileter stekt med rosépepper og servert med ris (20.9.)
Pepperstekt laks Laks med eksotisk tilbehør av zucchini og cherry-tomater (20.8.)
Pinnekjøtt Vannes ut, dampkokes og serveres varmt med kålrotstappe (18.12.)
Pizza (pølse) Hurtigpizza med tortilla, pesto, pølser og ost (25.2.)
Poteter (fylte) Bakte poteter med kjøttdeig, løk og ost er gjestemat (30.9.)
Pølsepizza Hurtigpizza med tortilla, pesto, pølser og ost (25.2.)
Pølser (meksikanske) Krydrede pølser, bønner, mais, paprika, chilisaus og tacochips (25.6.)
Pølser i wok Litt løk, hvitløk, chili og vårløk freses med pølse og tilsettes pasta (20.3.)
Pølsesalat Sterkt krydrede pølser med pasta, ost og ruccolasalat (10.8.)
Pølsewrap Sterkt krydrede pølser med grønnsak-wok i wrap eller lompe (10.1.)
R
Ratatouille Den berømte franske grønnsakrøren som kan være egen rett (15.4.)
Reker (hete reker med øl) Reker serveres med en het saus der det inngår bokkøl (5.12.)
Reker og pasta Reker freses med chili, hvitløk og tomat før pasta tilsettes (20.2.)
Reker på brød Smakfull rekesalat med sylteagurk, chili og koriander (23.11.)
Ribbe Svineribba er typisk julemat, og svoren bør være sprø (15.12.)
Ribbe (asiatisk) Ribbe, eventuelt rester, med pasta, grønnsaker og teriyakisaus (29.12.)
Ribbe (sursøt) Restene av ribba kan varieres med sursøt saus og ris (1.1.)
Risotto Kokt kjøtt, ris, paprika, erter og sjampinjong surres i gryte (10.7.)
Risotto (sopprisotto) Vegetarrisotto med sopp, grønnsaker og linseragu (15.1.)
Rotfruktsuppe Gulrot, kålrot og sellerirot kokes i buljong og moses (15.8.)
Rotgrønnsakkaker Riv grønnsaker og løk, stek kaker, server med cottage cheese (8.1.)
Rømmegrøt For mange er dette tradisjonell festmat 17. mai og i pinsa (20.5.)
S
Sei med appelsin Seifileter med epleeddik og purre serveres med appelsin (5.3.)
Seiburgere Seiburgere i pitabrød eller steinbitkaker med potetsalat (15.2.)
Sjømannsbiff Gryterett av oksekjøtt og grønnsaker kokt med mørkt øl (20.4.)
Skinke med mais Bogskinke, mais, løk, paprika og sukkererter (30.7.)
Sopprisotto Vegetarrisotto med sopp, grønnsaker og linseragu (15.1.)
Spekeskinke med eggerøre En typisk rett for varme dager, når vi vil ha mest mulig fritid (15.5.)
Spennende torsk Med litt karri, løk og fløte får torsken en helt ny dimensjon (15.10.)
Stekte biffstrimler Biffstrimler, chili, hvitløk, paprika, ingefær og litt sukkererter (28.11.)
Sukkerertpasta Enkel sommerrett med sukkererter, pasta og jarlsbergost (8.7.)
Sunnhetsgrøt Risgryn, havregryn, solsikke- og sesamfrø blir uvanlig grøt (1.4.)
Steinbitkaker Seiburgere i pitabrød eller steinbitkaker med potetsalat (15.2.)
Sursøt gryte Strimlet svinekjøtt, løk og paprika blir tilsatt en sursøt saus (1.3.)
Sursøt ribbe Restene av ribba kan varieres med sursøt saus og ris (1.1.)
T
Tomatkylling Kylling med tomat, purre og champignon servert med pasta (5.8.)
Torsk (indisk) Krydret med garam masala og servert med basmatiris (5.11.)
Torsk (klassisk juletorsk) For mange er helt fersk kokt torsk den typiske julematen (24.12.)
Torsk (spennende) Med litt karri, løk og fløte får torsken en helt ny dimensjon (15.10.)
Torsk (urtebakt) Torsk med urtesmør og løk dampet i hvitvin, evt. sitronsaft (5.5.)
Torsk à la Henie Torsk med sitronpepper serveres med din egen hollandaisesaus (30.3.)
Torsk med karve Krydret med karve og servert med avokado og tomat (5.1.)
Torsk med reker Garnert med reker og blåskjell blir torsk litt eksklusivt (15.9.)
U
Urtebakt torsk Torsk med urtesmør og løk dampet i hvitvin, evt. sitronsaft (5.5.)
V
Vegetarlasagne Auberginer, hermetiske tomater, hvit saus og lasagneplater (30.11.)
Vegetarrisotto Vegetarrisotto med sopp, grønnsaker og linseragu (15.1.)
Viltgryte Finnbiff tilsatt einebær, sjampinjong, purre og solbærsaft (10.2.)
W
Wraps med kylling Stekte kyllingbiter, chilisaus, løk, paprika og avokado (18.8.)
XYZ
Yoghurtmarinert kylling Kyllingfileter marineres i yoghurt med karri før de stekes (8.4.)
|