Start på nytt





MIDDAGER - ALFABETISK

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W XYZ ÆØÅ

 A
Asiatisk ribbe
Ribbe, eventuelt rester, med pasta, grønnsaker og teriyakisaus (29.12.)

 B
Biff à la Lindström
Sveriges nasjonalrett med kjøttdeig, rødbeter og kapers (25.10.)
Biffstrimler (stekte)
Biffstrimler, chili, hvitløk, paprika, ingefær og litt sukkererter (28.11.)
Bondeomelett
Bacon, egg, løk og potetterninger surres i panne (25.7.)
Brødrett (heitur brauðréttur)
Brød, ost, rømme, melk og ellers hva du har, f. eks. litt bacon (25.8.)

 C
Chili con carne
Kjøttdeig, løk og chili i en klassisk meksikansk rett à la Jamie (5.7.)

 E
Ertesuppe
En lettlaget grønn variant og en mer tradisjonell gul (5.6.)

 F
Falsk hummersuppe
Smaken blir like god om du bare har gulrøtter og ikke hummer (28.3.)
Fenalår med pesto
Geitostpesto er et nytt, men passende tilbehør til fenalår (10.12.)
Finnbiff (viltgryte)
Finnbiff tilsatt einebær, sjampinjong, purre og solbærsaft (10.2.)
Finnbiff med bacon
Gryte med smak av rein, baconost, bacon, sopp og timian (8.10.)
Fisk i form
Fersk eller frossen fisk, egg, dill og litt skalldyr (15.7.)
Fisk i pakke
Godt fiskemåltid med karve, purre og ost som krydder (20.6.)
Fiskegrateng
Fiskefilet, vanlig hvit saus, egg, muskat, tomat og dill (30.5.)
Fiskekaker
Torsk eller sei males og får smak av løk, sennep og majones (1.5.)
Fløyelsgrøt
Tradisjonsrik rett som er enkel å lage også når tida er knapp (18.9.)
Fransk løkomelett
Sjalottløk, vanlig løk og litt hvitløk stivner i en eggeblanding (25.11.)
Fylte poteter
Bakte poteter med kjøttdeig, løk og ost er gjestemat (30.9.)
Fårikål
En rett som for mange synes best oppvarmet dagen etter (10.10.)

 G
Glaserte koteletter
Nakkekoteletter glasert med honning, sennep og nellik (25.1.)
Gris med ris
Strimlet svinekjøtt, løk, ris, barbequesaus og tomat (10.9.)
Grøt (fløyelsgrøt)
Tradisjonsrik rett som er enkel å lage også når tida er knapp (18.9.)
Grøt (rømmegrøt)
For mange er dette tradisjonell festmat 17. mai og i pinsa (20.5.)
Grøt (sunnhetsgrøt)
Risgryn, havregryn, solsikke- og sesamfrø blir uvanlig grøt (1.4.)
Gulrotsuppe
Lages av gulrot, karve, vårløk, appelsin og vermut (2.7.)

 H
Heitur brauðréttur
Brød, ost, rømme, melk og ellers hva du har, f. eks. litt bacon (25.8.)
Helstekt kalkun
Kalkun er lett og mager julemat som kan fylles med mye rart (27.12.)
Hete reker med øl
Reker serveres med en het saus der det inngår bokkøl (5.12.)
Hummersuppe (falsk)
Smaken blir like god om du bare har gulrøtter og ikke hummer (28.3.)
Høns med rosmarin
Høns med sopp, mais, paprika og en smak av rosmarin (10.11.)
Hønsefrikassé
Kok en høne eller kjøp grillet kylling og frosne grønnsaker (10.5.)

 I
Indisk kylling
En smakfull variant med garam masala, yoghurt og ingefær (5.9.)
Indisk torsk
Krydret med garam masala og servert med basmatiris (5.11.)

 K
Kalkun (helstekt)
Kalkun er lett og mager julemat som kan fylles med mye rart (27.12.)
Kalkun med sopp
Filet eller rester av kalkun serveres med soppsaus (3.1.)
Kinesisk suppe
Raskt laget med kylling, nudler, soya, ingefær og sesamolje (2.8.)
Kjøttboller i tomat
Svensk spesialitet, her til en avveksling med tomatsaus (08.05.)
Kjøttboller med rotstuing
Boller av malt svinekjøtt servert med stuede rotgrønnsaker (8.9.)
Kjøttdeigbiff (parisersmørbrød)
Mellomting mellom biff tartar, biff à la Lindström og hakkebøf (15.6.)
Kjøttkaker
Laget av kjøttdeig, bare tilsatt krydder, melk og potetmel (1.9.)
Klassisk juletorsk
For mange er helt fersk kokt torsk den typiske julematen (24.12.)
Koteletter (glaserte)
Nakkekoteletter glasert med honning, sennep og nellik (25.1.)
Koteletter i gryte
Her tilsatt løk, tomater, paprika og selleri pluss litt timian (20.11.)
Kreolsk gryte
Svinekjøtt, krydrede pølser, agurk, oliven og paprika (10.6.)
Kveite med tapenade
Kveite med fint tilbehør av tapenade og ingefærsaus (15.3.)
Kylling (indisk)
En smakfull variant med garam masala, yoghurt og ingefær (5.9.)
Kylling (pepperstekt)
Kyllingfileter stekt med rosépepper og servert med ris (20.9.)
Kylling (tomatkylling)
Kylling med tomat, purre og champignon servert med pasta (5.8.)
Kylling (wraps med kylling)
Stekte kyllingbiter, chilisaus, løk, paprika og avokado (18.8.)
Kylling (yoghurtmarinert)
Kyllingfileter marineres i yoghurt med karri før de stekes (8.4.)
Kylling med pasta
Kylling eller lam med grønnsaker koker i kraft og eplesider (5.10.)
Kylling yassa
Kyllinglår legges i løk­marinade og serveres med couscous (20.1.)
Kyllingfrittata
Rester av kylling stivner i panne med egg, spinat og ost (5.2.)
Kyllinglår i rødvin
Kyllinglår marineres i rødvin som også blir brukt som saus (20.10.)
Köttbullar i tomat
Svensk spesialitet, her til en avveksling med tomatsaus (08.05.)
Kålruletter
Kjøttdeig innpakket i kålblader brunes og kokes ferdig (15.11.)

 L
Laks (pepperstekt)
Laks med eksotisk tilbehør av zucchini og cherry-tomater (20.8.)
Laks i portvinsaus
Portvin og soya gir en god og kraftig saus til stekt laks (25.4.)
Laks med fettucini
Laks og litt røkelaks serveres med pasta og saus tilsatt urter (1.2.)
Laks med reker
Laksestykker servert med saus av skalldyr, fløte og løk (30.6.)
Laksesuppe
Hvitvin, laksekraft og løk jevnes med fløte og crème frêche (5.4.)
Lam i aspargessaus
Årets lammekjøtt med asparges i hvit saus (30.10.)
Lam med paprika
Paprikamiks og evt. grønnsakrøre passer godt til lam (25.3.)
Lam i pitabrød
Strimlet lammekjøtt og oregano, koriander i tillegg til karve (18.10)
Lammegryte
Det er tid for lam i gryte med løk, gulrot, erter og blomkål (25.9.)
Lasagne (vegetar)
Auberginer, hermetiske tomater, hvit saus og lasagneplater (30.11.)
Lutefisk
Fisken dampes og serveres med bacon og ertestuing (21.12.)
Løk- og ostesuppe
Festsuppe med løk, purre, sjampinjong, kjøttdeig og ost (10.3.)

 M
Meksikanske pølser
Krydrede pølser, bønner, mais, paprika, chilisaus og tacochips (25.6.)

 O
Omelett (bondeomelett)
Bacon, egg, løk og potetterninger surres i panne (25.7.)
Omelett (fransk løkomelett)
Sjalottløk, vanlig løk og litt hvitløk stivner i en eggeblanding (25.11.)
Ostesuppe (løk- og ostesuppe)
Festsuppe med løk, purre, sjampinjong, kjøttdeig og ost (10.3.)

 P
Parisersmørbrød
Mellomting mellom biff tartar, biff à la Lindström og hakkebøf (15.6.)
Pasta arrabiata
Vegetarrett med løk, chili, kapers, pasta og basilikum (10.4.)
Pasta med bacon
Pastaskjell med saus av bacon, tomater, squash og broccoli (13.4.)
Pasta med fetaost
Spaghetti og tomatrøre tilsatt fetaost, basilikum og persille (13.7.)
Pasta med sukkererter
Enkel sommerrett med sukkererter, pasta og jarlsbergost (8.7.)
Pastasalat
Pasta, kylling, fersk basilikum og noen cherrytomater (20.7.)
Pepperstekt kylling
Kyllingfileter stekt med rosépepper og servert med ris (20.9.)
Pepperstekt laks
Laks med eksotisk tilbehør av zucchini og cherry-tomater (20.8.)
Pinnekjøtt
Vannes ut, dampkokes og serveres varmt med kålrotstappe (18.12.)
Pizza (pølse)
Hurtigpizza med tortilla, pesto, pølser og ost (25.2.)
Poteter (fylte)
Bakte poteter med kjøttdeig, løk og ost er gjestemat (30.9.)
Pølsepizza
Hurtigpizza med tortilla, pesto, pølser og ost (25.2.)
Pølser (meksikanske)
Krydrede pølser, bønner, mais, paprika, chilisaus og tacochips (25.6.)
Pølser i wok
Litt løk, hvitløk, chili og vårløk freses med pølse og tilsettes pasta (20.3.)
Pølsesalat
Sterkt krydrede pølser med pasta, ost og ruccolasalat (10.8.)
Pølsewrap
Sterkt krydrede pølser med grønnsak-wok i wrap eller lompe (10.1.)

 R
Ratatouille
Den berømte franske grønnsakrøren som kan være egen rett (15.4.)
Reker (hete reker med øl)
Reker serveres med en het saus der det inngår bokkøl (5.12.)
Reker og pasta
Reker freses med chili, hvitløk og tomat før pasta tilsettes (20.2.)
Reker på brød
Smakfull rekesalat med sylteagurk, chili og koriander (23.11.)
Ribbe
Svineribba er typisk julemat, og svoren bør være sprø (15.12.)
Ribbe (asiatisk)
Ribbe, eventuelt rester, med pasta, grønnsaker og teriyakisaus (29.12.)
Ribbe (sursøt)
Restene av ribba kan varieres med sursøt saus og ris (1.1.)
Risotto
Kokt kjøtt, ris, paprika, erter og sjampinjong surres i gryte (10.7.)
Risotto (sopprisotto)
Vegetarrisotto med sopp, grønnsaker og linseragu (15.1.)
Rotfruktsuppe
Gulrot, kålrot og selleri­rot kokes i buljong og moses (15.8.)
Rotgrønnsakkaker
Riv grønnsaker og løk, stek kaker, server med cottage cheese (8.1.)
Rømmegrøt
For mange er dette tradisjonell festmat 17. mai og i pinsa (20.5.)

 S
Sei med appelsin
Seifileter med epleeddik og purre serveres med appelsin (5.3.)
Seiburgere
Seiburgere i pitabrød eller steinbitkaker med potetsalat (15.2.)
Sjømannsbiff
Gryterett av oksekjøtt og grønnsaker kokt med mørkt øl (20.4.)
Skinke med mais
Bogskinke, mais, løk, paprika og sukkererter (30.7.)
Sopprisotto
Vegetarrisotto med sopp, grønnsaker og linseragu (15.1.)
Spekeskinke med eggerøre
En typisk rett for varme dager, når vi vil ha mest mulig fritid (15.5.)
Spennende torsk
Med litt karri, løk og fløte får torsken en helt ny dimensjon (15.10.)
Stekte biffstrimler
Biffstrimler, chili, hvitløk, paprika, ingefær og litt sukkererter (28.11.)
Sukkerertpasta
Enkel sommerrett med sukkererter, pasta og jarlsbergost (8.7.)
Sunnhetsgrøt
Risgryn, havregryn, solsikke- og sesamfrø blir uvanlig grøt (1.4.)
Steinbitkaker
Seiburgere i pitabrød eller steinbitkaker med potetsalat (15.2.)
Sursøt gryte
Strimlet svinekjøtt, løk og paprika blir tilsatt en sursøt saus (1.3.)
Sursøt ribbe
Restene av ribba kan varieres med sursøt saus og ris (1.1.)

 T
Tomatkylling
Kylling med tomat, purre og champignon servert med pasta (5.8.)
Torsk (indisk)
Krydret med garam masala og servert med basmatiris (5.11.)
Torsk (klassisk juletorsk)
For mange er helt fersk kokt torsk den typiske julematen (24.12.)
Torsk (spennende)
Med litt karri, løk og fløte får torsken en helt ny dimensjon (15.10.)
Torsk (urtebakt)
Torsk med urtesmør og løk dampet i hvitvin, evt. sitronsaft (5.5.)
Torsk à la Henie
Torsk med sitronpepper serveres med din egen hollandaisesaus (30.3.)
Torsk med karve
Krydret med karve og servert med avokado og tomat (5.1.)
Torsk med reker
Garnert med reker og blåskjell blir torsk litt eksklusivt (15.9.)

 U
Urtebakt torsk
Torsk med urtesmør og løk dampet i hvitvin, evt. sitronsaft (5.5.)

 V
Vegetarlasagne
Auberginer, hermetiske tomater, hvit saus og lasagneplater (30.11.)
Vegetarrisotto
Vegetarrisotto med sopp, grønnsaker og linseragu (15.1.)
Viltgryte
Finnbiff tilsatt einebær, sjampinjong, purre og solbærsaft (10.2.)

 W
Wraps med kylling
Stekte kyllingbiter, chilisaus, løk, paprika og avokado (18.8.)

 XYZ
Yoghurtmarinert kylling
Kyllingfileter marineres i yoghurt med karri før de stekes (8.4.)