Start på nytt





ASIATISK RIBBE

Et stykke ute i jula kan det passe å variere ribbemid­dagen. Dersom du har stekt ei stor ribbe før jul og har rester igjen, kan du varme opp skiver av den til middag i mellomjula. Enkelt tilbehør er pasta med teriyakisaus, rødløk, chili, paprika og fersk ingefær.

800 g ribbe (evt. familieribbe)
salt og pepper
soyaolje til steking

Pasta med grønnsaker:
1 pakke fettuccinepasta
1 glass (3 - 4 dl) teriyakisaus
1 rødløk
1 chili
1 paprika
1 liten bit fersk ingefær

1 Rut svoren på det hele ribbestykket, gni inn med salt og pepper. La kjøttet hvile kaldt minst over natta.

2 Skjær den rå ribba i 2 - 3 cm kotelettskiver, og stek skivene i ei stekepanne med litt soyaolje. Hold skivene på høykant med svoren ned av og til, så blir svoren lettere sprø.

3 Del chilien i to og fjern frøene. Skjær rødløk i ringer og paprika i biter. Finhakk ingefærbiten.

4 Kok pasta etter anvisningen på pakken.

5 Rør ¼ av teriyakisausen inn i pastaen og bland inn grønnsakene.

6 Server ribbeskivene med pastaen og resten av teriyakisausen i en skål ved siden av.