ASIATISK RIBBE
|
Et stykke ute i jula kan det passe å variere ribbemiddagen. Dersom du har stekt ei stor ribbe før jul og har rester igjen, kan du varme opp skiver av den til middag i mellomjula. Enkelt tilbehør er pasta med teriyakisaus, rødløk, chili, paprika og fersk ingefær.
|
800 g ribbe (evt. familieribbe) salt og pepper soyaolje til steking
Pasta med grønnsaker: 1 pakke fettuccinepasta 1 glass (3 - 4 dl) teriyakisaus 1 rødløk 1 chili 1 paprika 1 liten bit fersk ingefær
|
1 Rut svoren på det hele ribbestykket, gni inn
med salt og pepper. La kjøttet hvile kaldt minst over natta.
|
2 Skjær den rå ribba i 2 - 3 cm kotelettskiver, og stek skivene i ei stekepanne med litt soyaolje. Hold skivene på høykant med svoren ned av og til, så blir svoren lettere sprø.
|
3 Del chilien i to og fjern frøene. Skjær rødløk i ringer og paprika i biter. Finhakk ingefærbiten.
|
4 Kok pasta etter anvisningen på pakken.
|
5 Rør ¼ av teriyakisausen inn i pastaen og
bland inn grønnsakene.
|
6 Server ribbeskivene med pastaen og resten av teriyakisausen i en skål ved siden av.
|