Start på nytt





HETE REKER MED ØL

Her har du en rett av reker med mye og kraftig smak av krydder og bokkøl. Det bør også serveres bokkøl eller Trappist-øl som tilbehør, fordi sødmen i dette ølet gir en fylde og bitterhet i ettersmak som passer godt som kontrast til det hete krydderet i sausen.

1 kg store reker med skall
200-350 g smør
1 ts cayennepapper
1 ts svart grovmalt pepper
1 ss tørket rosmarin
2-3 ss worcestershire-saus
ca. 1 flaske (33 cl) bokkøl
2 fedd hvitløk (evt. 1-2 ts hvitløkspulver)
1 liten sjalottløk
1 liten selleristang
2 ss hakket persille (evt. 2 ss tørket)
2 ss sitronsaft
litt soyasaus

bokkøl, hvitløksbrød/baguetter

1 Rens og skyll rekene.

2 Smelt 50-100 g smør i en gryte og surr finhakket sjalottløk, hakket eller knust hvitløk, selleri i biter, hakket persille og rosmarin 3-5 min. til løken er blank, men ikke brent.

3 Tilsett resten av smøret, bokkøl, worcestershire-saus, sitronsaft og soyasaus og rør konstant i 2-3 min. ved god varme så det ikke svir seg.

4 Ta gryta av varmen og legg rekene på toppen, slik at de får varme seg sammen med grønnsakene noen minutter (må ikke koke).

5 Hvis du bruker rå reker, legger du dem pent side om side i en smurt langpanne som settes midt i ovnen 12-15 min. ved 175 °C til rekene er fine og rødrosa.

6 Varm hvitløksbrød (loff gnidd med hvitløk) eller baguetter et par minutter i stekeovnen.

7 Server rekene varme i en bolle eller dyp tallerken, hell over den krydrede ølblandingen som saus og sett fram brød som kan dyppes i sausen.