HETE REKER MED ØL
|
Her har du en rett av reker med mye og kraftig smak av krydder og bokkøl. Det bør også serveres bokkøl eller Trappist-øl som tilbehør, fordi sødmen i dette ølet gir en fylde og bitterhet i ettersmak som passer godt som kontrast til det hete krydderet i sausen.
|
1 kg store reker med skall 200-350 g smør 1 ts cayennepapper 1 ts svart grovmalt pepper 1 ss tørket rosmarin 2-3 ss worcestershire-saus ca. 1 flaske (33 cl) bokkøl 2 fedd hvitløk (evt. 1-2 ts hvitløkspulver) 1 liten sjalottløk 1 liten selleristang 2 ss hakket persille (evt. 2 ss tørket) 2 ss sitronsaft litt soyasaus
bokkøl, hvitløksbrød/baguetter
|
1 Rens og skyll rekene.
|
2 Smelt 50-100 g smør i en gryte og surr finhakket sjalottløk, hakket eller knust hvitløk, selleri i biter, hakket persille og rosmarin 3-5 min. til løken er blank, men ikke brent.
|
3 Tilsett resten av smøret, bokkøl, worcestershire-saus, sitronsaft og soyasaus og rør konstant i 2-3 min. ved god varme så det ikke svir seg.
|
4 Ta gryta av varmen og legg rekene på toppen, slik at de får varme seg sammen med grønnsakene noen minutter (må ikke koke).
|
5 Hvis du bruker rå reker, legger du dem pent side om side i en smurt langpanne som settes midt i ovnen 12-15 min. ved 175 °C til rekene er fine og rødrosa.
|
6 Varm hvitløksbrød (loff gnidd med hvitløk) eller baguetter et par minutter i stekeovnen.
|
7 Server rekene varme i en bolle eller dyp tallerken, hell over den krydrede ølblandingen som saus og sett fram brød som kan dyppes i sausen.
|