Start på nytt





VEGETARLASAGNE

Lasagne med grønnsaker blir en mye lettere og fris-kere rett enn når man bruker kjøttsaus. Auberginer gir likevel retten nok tyngde, næring og mye smak. Tomatsausen, osten og den hvite sausen avrunder auberginesmaken, så den ikke blir for påtrengende.

2 gulrøtter
2 store sjalottløk
2 fedd hvitløk
2 stilker stangselleri
2 auberginer
4 ss olje
5 ss balsamico-eddik
2 ts sukker
2 bokser hermetiske tomater
salt, pepper

Hvit saus:
3 ss smør/margarin
5 ss hvetemel
1 liter melk
½ revet muskatnøtt

ca. 300 g lasagneplater (evt. ferske)
parmesan- eller mozarellaost

brød, salat

1 Skjær auberginene på langs i ½ cm tykke skiver. Strø på salt og la dem stå ca. ½ time. Tørk av saltet, skyll og skjær av skallet.

2 Rens og finhakk gulrot, sjalottløk, hvitløk og stangselleri, som surres blankt i olje ved svak varme.

3 Tilsett sukker, balsamico-eddik, tomater, salt og pepper. La det småkoke 10-15 min.

4 Lag en tynn hvit saus med muskat som forklart til høyre. Tilsett mer melk hvis den blir for tykk.

5 Stek auberginene raskt gylne i litt olje i stekepanne, evt. grillpanne.

6 Hell det meste av den hvite sausen i en langpanne eller en stor ildfast form. Legg lasagneplater, tomatsaus og aubergineskiver lagvis. Avslutt med et lag lasagneplater og hell over resten av den hvite sausen. Strø ost (parmesan eller mozarella) på toppen.

7 Stek lasagnen i ovn ved ca. 280 °C i 30-40 min. til overflaten er gyllen. Dekk med folie hvis den blir for brent.

8 Server straks med salat og brød.