Start på nytt





REKER PÅ BRØD

Den vanlige rekesalaten er ofte en kjedelig sak med for lite reker og for mye majones og tilsetninger. Det er lett å lage din egen variant. Kjøp reker uten skall, nedlagt i lake, pluss chili, sylteagurk, bønnespirer, koriander og majones og kjenn den friske smaken.

200 g reker uten skall
3 ss majones
1 rød chili
2 dl sylteagurk
1 dl bønnespirer (på boks)
1 ss friske korianderblad

8 skiver godt brød, f.eks. fransk landbrød
hvitvin eller øl

1 Del chilien, fjern frøene og finhakk resten.

2 Grovhakk de avrente sylteagurkene.

3 Bland majonesen med finhakket chili og finhakkede friske korianderblad. Chilien kan være sterk, så vurder selv hvor mye du vil tilsette.

4 Bland inn grovhakket sylteagurk og bønnespirene.

5 Dekk brødskivene med majonesblandingen og legg rekene på toppen.

6 Serveres med hvitvin eller et glass pilsner.