REKER PÅ BRØD
|
Den vanlige rekesalaten er ofte en kjedelig sak med for lite reker og for mye majones og tilsetninger. Det er lett å lage din egen variant. Kjøp reker uten skall, nedlagt i lake, pluss chili, sylteagurk, bønnespirer, koriander og majones og kjenn den friske smaken.
|
200 g reker uten skall 3 ss majones 1 rød chili 2 dl sylteagurk 1 dl bønnespirer (på boks) 1 ss friske korianderblad
8 skiver godt brød, f.eks. fransk landbrød hvitvin eller øl
|
1 Del chilien, fjern frøene og finhakk resten.
|
2 Grovhakk de avrente sylteagurkene.
|
3 Bland majonesen med finhakket chili og finhakkede friske korianderblad. Chilien kan være sterk, så vurder selv hvor mye du vil tilsette.
|
4 Bland inn grovhakket sylteagurk og bønnespirene.
|
5 Dekk brødskivene med majonesblandingen og legg rekene på toppen.
|
6 Serveres med hvitvin eller et glass pilsner.
|