KÅLRULETTER
|
Kålruletter er en gammeldags rett som ikke er så vanskelig å lage som det kanskje synes. Bløtkokte kålblader brukes til å pakke inn en blanding av kjøttdeig, brødsmuler, melk, vann, egg og krydder. Deretter brunes rulettene lett før de kokes ferdig.
|
400 g kjøttdeig 1 dl strøkavring/tørre brødsmuler 1 dl melk 1 dl vann ½ ts pepper 1½ ts salt
1 kålhode smør/margarin til bruning 1 buljongterning + vann
poteter, tyttebærsyltetøy
|
1 La strøkavring/tørt brød svelle i blandingen av melk og vann.
|
2 Rør inn salt og pepper i kjøttdeigen og deretter brødblandingen, litt om gangen.
|
3 Tilsett egget til slutt.
|
4 Løsne bladene fra kålhodet og la dem koke i vann til de er myke.
|
5 Skjær bort den tykke stilken og la kålbladene renne godt av.
|
6 Legg en stor skje kjøttfarse på hvert kålblad, brett inn kantene og rull sammen. Knyt rundt med bomullsgarn eller fest sammen med en tannpirker.
|
7 Brun rulettene lett i en panne, hell på buljong og la dem småputre til de er gjennomkokte.
|
8 Server med poteter og hell buljongen over. Tyttebærsyltetøy smaker godt til.
|