Start på nytt





KÅLRULETTER

Kålruletter er en gammeldags rett som ikke er så vanskelig å lage som det kanskje synes. Bløtkokte kålblader brukes til å pakke inn en blanding av kjøttdeig, brødsmuler, melk, vann, egg og krydder. Deretter brunes rulettene lett før de kokes ferdig.

400 g kjøttdeig
1 dl strøkavring/tørre brødsmuler
1 dl melk
1 dl vann
½ ts pepper
1½ ts salt

1 kålhode
smør/margarin til bruning
1 buljongterning + vann

poteter, tyttebærsyltetøy

1 La strøkavring/tørt brød svelle i blandingen av melk og vann.

2 Rør inn salt og pepper i kjøttdeigen og deretter brødblandingen, litt om gangen.

3 Tilsett egget til slutt.

4 Løsne bladene fra kålhodet og la dem koke i vann til de er myke.

5 Skjær bort den tykke stilken og la kålbladene renne godt av.

6 Legg en stor skje kjøttfarse på hvert kålblad, brett inn kantene og rull sammen. Knyt rundt med bomullsgarn eller fest sammen med en tannpirker.

7 Brun rulettene lett i en panne, hell på buljong og la dem småputre til de er gjennomkokte.

8 Server med poteter og hell buljongen over. Tyttebærsyltetøy smaker godt til.