Start på nytt





HØNS MED ROSMARIN

Denne retten er riktig rask å lage hvis du kjøper inn grillet kylling. Da sparer du både bruning og koke-tiden på 20 minutter. Løk, en boks sjampinjong, en boks mais og paprika er alt du trenger ellers. I tillegg kommer litt rosmarin som du støter lett i en morter.

ca. 1 kg høns eller grillet kylling
½-1 ts tørket rosmarin (støtt)
½ ts pepper
1 ts salt
2 ss hvetemel
2-3 ss smør/margarin
1 middels stor løk
1 liten boks sjampinjong, evt. 200 g ferske
(2 dl vann)
1 buljongterning
1 rød paprika
1 liten boks maiskorn

ris eller ovnsbakte poteter, salat

1 Del høns/kylling i 4-8 stykker (2 bryststykker + 2 lår evt. delt i to) eller benytt ferdig oppdelt lår/bryst av høns.

2 Hvis du ikke bruker grillet høns/kylling, bland sammen krydder, salt og mel, vend bitene i blandingen og stek dem brune i smør/margarin.

3 Skjær løken i små båter og brun den sammen med sopp. Hvis soppen er hermetisk, skal den være godt avrent.

4 Legg høns, sopp og løk i en gryte og dryss over tørket rosmarin som er støtt i en morter.

5 Kok ut stekepanna med vann/soppkraft tilsatt terningbuljong og ha det i gryta. La alt koke ved svak varme ca. 20 min. (eller la det bare varmes hvis du bruker grillet kylling).

6 Rens paprikaen og del den i 8-10 biter som legges i gryta sammen med godt avrent mais. La alt koke svakt i enda 10 min. Tilsett evt. mer krydder.

7 Server gryteretten sammen med ris eller ovnsbakte poteter, samt en salat.