Start på nytt





INDISK TORSK

Garam masala er et indisk krydder som gir torsken en eksotisk smak. Når du i tillegg tilsetter mandler, sitronpepper og knust hvitløk, får du en rett som de fleste ikke har smakt før. Basmatiris passer godt til all indisk mat. Rosenkål er også et godt tilbehør.

60 g smør/margarin
1½ ts garam masala
1 dl strøkavring (knust kavring)
mandelspon eller hakkede mandler
½ ts sitronpepper
1 kløft presset hvitløk

500 g torsk (filet eller oppskåret fiskeblokk)
½ ts salt

basmatiris med tomatterninger
rosenkål blandet med litt yoghurt naturell og hakket gul paprika

1 Sett ovnen på 175 °C.

2 Smelt smør/margarin sammen med garam masala, strøkav-ring, mandelspon (evt. hakkede mandler), sitronpepper og presset hvitløk.

3 Legg torsken i en smurt form, strø over salt og bred over blandingen av mandel og krydder.

4 Stek torsken midt i ovnen ca. 20 min. eller til den er gjennom-kokt, dvs. hvit og fast i kjøttet.

5 Server torsken med kokt basmatiris med terninger av tomat, samt kokt rosenkål blandet med litt yoghurt naturell og hakket gul paprika.