Start på nytt





SPENNENDE TORSK

Torsk har ikke mye smak i seg selv og kan bli noe tamt servert kokt, selv sammen med tilbehør. En bedre løsning kan være å surre den i panne sammen med karri, løk og litt fløte. Du trenger ikke lage hvit saus, men heller ganske enkelt fløten over retten.

400-500 g torsk, fersk eller frossen
2 ss smør/margarin
1-2 ts karri
2 løk
saften av ½ sitron
1 ts salt
1 dl fløte
litt vann

ris eller poteter, salat

1 Bruk fileter, torsk i serveringsstykker eller frossen fiskeblokk som skjæres i skiver på skrå.
2 Hakk løken.

3 Smelt smør/margarin i panna, tilsett karri og fres den hakkede løken til den blir blank, men ikke brent.

4 Legg fisken i panna, drypp sitronsaft over og strø på salt.

5 Tilsett fløten og så mye vann at det blir en pass tykk saus.

6 Legg lokk over panna, senk varmen og la fisken trekke ferdig noen få minutter. Den skal ikke stekes.

7 La retten putre noen minutter uten lokk til slutt, slik at sausen tykner noe. Dryss evt. over ½ ts hvetemel som jevning.

8 Server retten med poteter eller ris og i tillegg en salat.