SPENNENDE TORSK
|
Torsk har ikke mye smak i seg selv og kan bli noe tamt servert kokt, selv sammen med tilbehør. En bedre løsning kan være å surre den i panne sammen med karri, løk og litt fløte. Du trenger ikke lage hvit saus, men heller ganske enkelt fløten over retten.
|
400-500 g torsk, fersk eller frossen 2 ss smør/margarin 1-2 ts karri 2 løk saften av ½ sitron 1 ts salt 1 dl fløte litt vann
ris eller poteter, salat
|
1 Bruk fileter, torsk i serveringsstykker eller frossen fiskeblokk som skjæres i skiver på skrå.
2 Hakk løken.
|
3 Smelt smør/margarin i panna, tilsett karri og fres den hakkede løken til den blir blank, men ikke brent.
|
4 Legg fisken i panna, drypp sitronsaft over og strø på salt.
|
5 Tilsett fløten og så mye vann at det blir en pass tykk saus.
|
6 Legg lokk over panna, senk varmen og la fisken trekke ferdig noen få minutter. Den skal ikke stekes.
|
7 La retten putre noen minutter uten lokk til slutt, slik at sausen tykner noe. Dryss evt. over ½ ts hvetemel som jevning.
|
8 Server retten med poteter eller ris og i tillegg en salat.
|