Start på nytt





FINNBIFF MED BACON

Finnbiff eller reinskav finner du i frysedisken hele året. I ferskvaredisken finner du det fra september til mars. Her er finnbiffen brukt som utgangspunkt for en viltgryte der baconost og (dersom du ønsker det) sprøstekte baconskiver setter spiss på retten.

500 g finnbiff
1 ts salt
½ ts pepper
150 g sopp (frisk eller hermetisk)
200 g baconost
2 dl kjøttkraft (evt. av buljongterning)
fersk timian (finhakket)
(5-6 skiver bacon)

poteter, rosenkål, rørte tyttebær

1 Halvtin finnbiffen og stek den raskt i litt smør på sterk varme. Stek bare litt i gangen, så varmen ikke synker for mye i panna.

2 Drys over litt salt og pepper. Vær forsiktig med saltet, fordi osten er litt salt.

3 Tilsett frisk eller hermetisk sopp i skiver og la det surre med.

4 Tilsett baconost og kjøttkraft og rør forsiktig til osten har smeltet og sausen er passe tykk.

5 La gryta surre (ikke koke) ved lav varme til alt er godt blandet.

6 Smak til med finhakket timian og evt. mer salt.

7 Hvis du ønsker det, sprøstek baconskiver og legg på toppen.

8 Serveres rykende varmt med nykokte poteter, kokt rosenkål og rørte tyttebær som tilbehør.