FINNBIFF MED BACON
|
Finnbiff eller reinskav finner du i frysedisken hele året. I ferskvaredisken finner du det fra september til mars. Her er finnbiffen brukt som utgangspunkt for en viltgryte der baconost og (dersom du ønsker det) sprøstekte baconskiver setter spiss på retten.
|
500 g finnbiff 1 ts salt ½ ts pepper 150 g sopp (frisk eller hermetisk) 200 g baconost 2 dl kjøttkraft (evt. av buljongterning) fersk timian (finhakket) (5-6 skiver bacon)
poteter, rosenkål, rørte tyttebær
|
1 Halvtin finnbiffen og stek den raskt i litt smør på sterk varme. Stek bare litt i gangen, så varmen ikke synker for mye i panna.
|
2 Drys over litt salt og pepper. Vær forsiktig med saltet, fordi osten er litt salt.
|
3 Tilsett frisk eller hermetisk sopp i skiver og la det surre med.
|
4 Tilsett baconost og kjøttkraft og rør forsiktig til osten har smeltet og sausen er passe tykk.
|
5 La gryta surre (ikke koke) ved lav varme til alt er godt blandet.
|
6 Smak til med finhakket timian og evt. mer salt.
|
7 Hvis du ønsker det, sprøstek baconskiver og legg på toppen.
|
8 Serveres rykende varmt med nykokte poteter, kokt rosenkål og rørte tyttebær som tilbehør.
|