KYLLING MED PASTA
|
En enkelt rett med kylling- eller lammekjøtt og grønnsaker (løk, hvitløk, gulrot, stangselleri og sopp) som hakkes og får koke sammen med eplesider og hønsebuljong. Deretter settes hele retten i ovn med tomat og ruccola samtidig som pastaen koker.
|
400 g strimlet kylling- eller lammekjøtt salt og pepper olje 1 stor løk 3 stilker stangselleri 1 gulrot 1 kløft hvitløk 1 dl hakket sopp 1 dl eplesider ca. 3 dl lys kraft (hønsebuljong) 4 store, faste tomater ruccolasalat 400 g båndsalat eller annen pasta
brød, revet parmesan
|
1 Dryss over salt og pepper og brun kjøttet raskt i olje i panne. Legg deretter kjøttet til side.
|
2 Hakk løk, selleri, gulrot og hvitløk og fres det i olje i panna til grønnsakene er blanke og litt myke.
|
3 Tilsett til slutt hakket sopp og fres til alt er godt gyllent.
|
4 Tilsett eplesider og la den koke nesten inn.
|
5 Hell over kraft så den nesten dekker, og la det putre ca. 10 min.
|
6 Tilsett kjøttet og la det syde i ytterligere 5 min.
|
7 Flå tomatene etter å ha dyppet dem et øyeblikk i kokende vann. Skjær dem i båter og fjern frøene.
|
8 Fordel kjøtt, grønnsaker og ruccolasalat i en ildfast form. Pensle med smør, dryss over salt og pepper, og sett formen høyt i ovnen ved 250 °C i 10-15 min.
|
9 Kok pasta som angitt på pakningen, dryss parmesan over og server brød til.
|