Start på nytt





KYLLING MED PASTA

En enkelt rett med kylling- eller lammekjøtt og grønn­saker (løk, hvitløk, gulrot, stangselleri og sopp) som hakkes og får koke sammen med eplesider og hønse­buljong. Deretter settes hele retten i ovn med tomat og ruccola samtidig som pastaen koker.

400 g strimlet kylling- eller lammekjøtt
salt og pepper
olje
1 stor løk
3 stilker stangselleri
1 gulrot
1 kløft hvitløk
1 dl hakket sopp
1 dl eplesider
ca. 3 dl lys kraft (hønsebuljong)
4 store, faste tomater
ruccolasalat
400 g båndsalat eller annen pasta

brød, revet parmesan

1 Dryss over salt og pepper og brun kjøttet raskt i olje i panne. Legg deretter kjøttet til side.

2 Hakk løk, selleri, gulrot og hvitløk og fres det i olje i panna til grønnsakene er blanke og litt myke.

3 Tilsett til slutt hakket sopp og fres til alt er godt gyllent.

4 Tilsett eplesider og la den koke nesten inn.

5 Hell over kraft så den nesten dekker, og la det putre ca. 10 min.

6 Tilsett kjøttet og la det syde i ytterligere 5 min.

7 Flå tomatene etter å ha dyppet dem et øyeblikk i kokende vann. Skjær dem i båter og fjern frøene.

8 Fordel kjøtt, grønnsaker og ruccolasalat i en ildfast form. Pensle med smør, dryss over salt og pepper, og sett formen høyt i ovnen ved 250 °C i 10-15 min.

9 Kok pasta som angitt på pakningen, dryss parmesan over og server brød til.