Start på nytt





FYLTE POTETER

God og mettende rett som er brukbar både til hver­dags og når man har gjester, selv om det vesentlig dreier seg bare om kjøttdeig og poteter, sammen med løk og litt ost. Kjøp store poteter beregnet på baking, og bak dem ferdig før du tilbereder fyllet.

4 store poteter
250 g kjøttdeig
1 stor rødløk
smør/margarin til steking
ca. 140 g revet jarlsbergost
½ ts salt
¼ ts pepper

løkringer, rømme, brød, salat

1 Del potetene i to og bak dem i nederste del av ovnen ved 175 °C til de er myke. Det tar om lag en time.

2 Stek kjøttdeigen i litt smør/margarin mens du gnir den utover med en gaffel, slik at den blir grynete.

3 Skjær noen ringer av rødløken til pynt. Hakk og stek resten av løken i litt smør/margarin til den blir blank, men ikke brun.

4 Hul ut det meste av potetene med en teskje.

5 Mos potetmassen og bland den godt med revet jarlsbergost.

6 Rør inn den stekte kjøttdeigen og den hakkede løken. Smak til med salt og pepper.

7 Legg fyllet i de uthulte potetene og dryss revet ost på toppen.

8 Sett potetene øverst i ovnen ved 250 °C i 10 min. til osten har smeltet og fått litt farge.

9 Legg en klatt rømme og et par løkringer på toppen og server potetene rykende varme sammen med brød og en god salat.