FLØYELSGRØT
|
Fløyelsgrøt er en tradisjonsrik rett som lages bare av melk og mel. Melet må røres inn i smeltet smør før man sper med melk. Grøten blir uten klumper hvis man sper forsiktig og rører inn væsken etter hvert før mer væske tilsettes. Grøten må koke hele tiden.
|
1 liter melk 70 g smør 70 g mel salt
smør, kanel og sukker, rød saft
|
1 Smelt smøret.
|
2 Rør inn melet.
|
3 Spe med melk, først litt, deretter mer. Rør inn all væsken og la melblandingen koke før du tilsetter mer melk.
|
4 Når all melken er tilsatt, skal grøten småkoke ca. 5 min. for å hindre melsmak. Rør hele tiden, så grøten ikke brenner seg fast.
|
5 Tilsett litt salt etter smak til slutt.
|
6 Serveres med smørøye, kanel og sukker. Til grøten serveres vanligvis rød saft.
|