Start på nytt





FLØYELSGRØT

Fløyelsgrøt er en tradisjonsrik rett som lages bare av melk og mel. Melet må røres inn i smeltet smør før man sper med melk. Grøten blir uten klumper hvis man sper forsiktig og rører inn væsken etter hvert før mer væske tilsettes. Grøten må koke hele tiden.

1 liter melk
70 g smør
70 g mel
salt

smør, kanel og sukker, rød saft

1 Smelt smøret.

2 Rør inn melet.

3 Spe med melk, først litt, deretter mer. Rør inn all væsken og la melblandingen koke før du tilsetter mer melk.

4 Når all melken er tilsatt, skal grøten småkoke ca. 5 min. for å hindre melsmak. Rør hele tiden, så grøten ikke brenner seg fast.

5 Tilsett litt salt etter smak til slutt.

6 Serveres med smørøye, kanel og sukker. Til grøten serveres vanligvis rød saft.