Start på nytt





GRIS MED RIS

Bruk strimlet grisekjøtt eller skjær koteletter i strimler. Tilsett ferdig barbequesaus og stek kjøttet raskt. Lag en salat av løk, tomat og krydderurter tilsatt litt olje, salt og pepper. Server med ris kokt sammen med finhakket løk. Oppskrift til 4 personer.

700 g strimlet svinekjøtt
3 ss barbequesaus

2 dl ris
½ løk, hakket
litt olje
4 dl vann
½-1 ts salt

Salat:
300 g tomat
½ løk i båter
ferske krydderurter (f.eks. basilikum)
olje, salt og pepper

1 Hakk den halve løken.

2 Fres løken raskt i litt olje. Tilsett ris og fres litt til.

3 Tilsett vann og salt til risen, kok opp og la koke i 20 min.

4 Ha barbequesaus i en wokpanne eller vid kjele. Tilsett strimlet svinekjøtt og stek ved sterk varme i 2 min.

5 Hvis nødvendig, tilsett 1 dl vann og kok videre under lokk ved svak varme til kjøttet er mørt.

6 Skjær løken i båter. Hvis man ikke liker den rå, forvell den raskt i kokende vann. Bland løk og båter av tomat. Tilsett friske krydderurter. Ha litt olje over, bland og smak til med salt og pepper.

6 Anrett ris, kjøtt og salat på tallerkenen og server.