Start på nytt





KJØTTBOLLER MED ROTSTUING

Vanligvis bruker man kjøttdeig av malt storfekjøtt, men i dette tilfelle er det best med malt svinekjøtt. Man sper heller ikke til farse, slik man gjør med vanlige kjøttkaker, men tilsetter bare løk før det malte kjøttet formes til kjøttboller og stekes brune.

400 g malt svinekjøtt
½ finhakket løk
1 ts salt
½ ts pepper
2 ss margarin/olje til steking

Rotstuing:
1 pakke frossen lapskausblanding (gulrot, kålrot, selleri)
2 ss margarin
2 ss hvetemel
Bunt kruspersille
5 dl melk
1 ts salt

Tilbehør: Kokte poteter

1 Bland malt svinekjøtt med finhakket løk, salt og pepper.

2 La margarin eller olje (eller en blanding) bli skikkelig varmt i en stekepanne.

3 Bruk en spiseskje og form små kjøttboller som legges i panna og stekes brune. Kjøttbollene skal være gjennomstekt.

4 Hold kjøttbollene varme.

5 Rotstuing: Rør smør og mel sammen i en kasserolle under oppvarming. Spe med melk, litt om gangen, og rør hele tiden til det koker, slik at blandingen ikke blir klumpet.

6 Tilsett rotgrønnsakene (lapskausblandingen) og finhakket kruspersille. La alt småkoke under omrøring i 10 minutter.

7 Smak til med salt.

8 Kjøttbollene serveres med rotgrønnsakstuingen og kokte poteter.