Start på nytt





INDISK KYLLING

Hønsekjøtt er rimelig, men krever variasjon av og til. Ingefær, hvitløk, garam masala (eller karri) og chili-pepper skaper en helt ny smak. Bruk store kyllinglår eller kjøttet av en hel høne. Risen er også tilberedt på indisk vis og bør være basmati- eller jasminris.

4 store kyllinglår (evt. lår og bryst av høne)

Marinade:
2 dl yoghurt naturell
4 ss grovt revet frisk ingefær
2-3 hvitløkbåter, presset
1 ss garam masala (eller karri)
1 ½ ts gurkemeie
¾ ts chillipepper
1 ½ ss brunt sukker
½ ts gurkemeie
1-2 ts salt

3 dl ris (basmati eller jasmin, evt. langkornet)
1 ts brunt sukker
1 dl tørket frukt (aprikoser og rosiner) + litt vann
persille eller koriander til pynt

1 Bland alle ingrediensene til marinaden. Garam masala, karri og chilipepper kan ha høyst ulik styrke, så smak til marinaden i stedet for å bruke nøyaktige mål.

2 Smør marinaden på lårene (og evt. brystene) og legg dem i et smurt ildfast fat.

3 Dekk til fatet med folie og la det stå minst 30 min. i kjøleskapet.

4 Sett stekeovnen på 150 °C.

5 Fjern folien og sett fatet i ovnen på nederste rille ca. 50 min. Hvis du bruker bryststykker, ta dem ut etter ca. 30 min. Lårene trenger lenger tid og er ferdige når det ikke pipler ut rosa kjøttsaft når du stikker i dem med en kniv.

6 Kok risen etter anvisningen på pakken sammen med sukker og gurkemeie. Bruk vanlig langkornet ris hvis du ikke har basmati- eller jasminris.

6 Hakk den tørkede frukten og gi den et oppkok. Ta den av varmen og la den stå til risen er ferdig.

6 Sil av kokevannet og bland frukten i den kokte risen.