HEITUR BRAUÐRÉTTUR
|
Heitur brauðréttur betyr helt enkelt varm brødrett og serveres ofte på Island. Retten består hovedsakelig av brød – som ikke skal være ferskt – og ost dynket med melk (evt. fløte) og rømme og stekt i ovn. Ellers tilsettes noe som gir smak, f. eks. bacon.
|
½ loff i skiver 200 g bacon i terninger 1 eske smelteost (f.eks. baconost) 1 liten boks asparges 125 g revet gulost 3 dl kremfløte (og/eller melk) 3 dl lettrømme
brød, grønn salat
|
1 Riv loffen og legg den i en smurt ildfast form.
|
2 Skjær bacon uten svor i små terninger som brunes lett i sitt eget fett og fordeles over loffen.
|
3 Rør sammen asparges oppdelt i biter, smelteost, revet gulost, fløte (som kan erstattes av melk eller en blanding av melk og fløte) og lettrømme og hell det i formen.
|
4 Stek brauðréttur på nederste rille i ovn ved 175-200 °C.
|
5 Serveres med brød og grønn salat.
|