Start på nytt





HEITUR BRAUÐRÉTTUR

Heitur brauðréttur betyr helt enkelt varm brødrett og serveres ofte på Island. Retten består hoved­sakelig av brød – som ikke skal være ferskt – og ost dynket med melk (evt. fløte) og rømme og stekt i ovn. Ellers tilsettes noe som gir smak, f. eks. bacon.

½ loff i skiver
200 g bacon i terninger
1 eske smelteost (f.eks. baconost)
1 liten boks asparges
125 g revet gulost
3 dl kremfløte (og/eller melk)
3 dl lettrømme

brød, grønn salat

1 Riv loffen og legg den i en smurt ildfast form.

2 Skjær bacon uten svor i små terninger som brunes lett i sitt eget fett og fordeles over loffen.

3 Rør sammen asparges oppdelt i biter, smelteost, revet gulost, fløte (som kan erstattes av melk eller en blanding av melk og fløte) og lettrømme og hell det i formen.

4 Stek brauðréttur på nederste rille i ovn ved 175-200 °C.

5 Serveres med brød og grønn salat.