Start på nytt





PEPPERSTEKT LAKS

Pepperstekt laks kan være godt med bakt potet og aromasmør. Et alternativ er å lage et litt mer ekso­tisk tilbehør av cherry-tomater med balsamico-eddik og honning, og zucchini med hvitløksmak. Få viner passer til en slik rett, men prøv med en hvit Rioja.

750 g laksefilet
2 ts hele pepperkorn
1 ts smør
1 ts salt

Balsamico-tomater:
ca. 250 g cherry-tomater
1 fedd hvitløk
½ ss olivenolje
½ dl honning
½ dl balsamico-eddik

Zucchini-strimler:
2 faste zucchini
2 ss olivenolje
1 fedd hvitløk
1 ts salt

Til servering:
jasminris
salat

1 Fjern skinnet og skjær laksefileten i drøyt centimetertykke skiver.

2 Knus pepperkornene grovt og gni dem inn i laksen.

3 Del cherry-tomatene, hakk hvitløken og fres begge deler raskt i varm olje i en gryte. Tilsett honning og balsamico-eddik, kok opp og ta gryta av varmen.

4 Del zucchini i strimler og fres dem raskt i olje under omrøring sammen med presset hvitløk og salt.

5 Stek laksen raskt i varm stekepanne med litt smør. Strø over litt salt. Stykkene kan gjerne være såvidt rosa i midten.

6 Bruk varme tallerkener og legg laks og zucchini på en seng av kokt jasminris. Fordel tomatene på toppen.