PEPPERSTEKT LAKS
|
Pepperstekt laks kan være godt med bakt potet og aromasmør. Et alternativ er å lage et litt mer eksotisk tilbehør av cherry-tomater med balsamico-eddik og honning, og zucchini med hvitløksmak. Få viner passer til en slik rett, men prøv med en hvit Rioja.
|
750 g laksefilet 2 ts hele pepperkorn 1 ts smør 1 ts salt
Balsamico-tomater: ca. 250 g cherry-tomater 1 fedd hvitløk ½ ss olivenolje ½ dl honning ½ dl balsamico-eddik
Zucchini-strimler: 2 faste zucchini 2 ss olivenolje 1 fedd hvitløk 1 ts salt
Til servering: jasminris salat
|
1 Fjern skinnet og skjær laksefileten i drøyt centimetertykke skiver.
|
2 Knus pepperkornene grovt og gni dem inn i laksen.
|
3 Del cherry-tomatene, hakk hvitløken og fres begge deler raskt i varm olje i en gryte. Tilsett honning og balsamico-eddik, kok opp og ta gryta av varmen.
|
4 Del zucchini i strimler og fres dem raskt i olje under omrøring sammen med presset hvitløk og salt.
|
5 Stek laksen raskt i varm stekepanne med litt smør. Strø over litt salt. Stykkene kan gjerne være såvidt rosa i midten.
|
6 Bruk varme tallerkener og legg laks og zucchini på en seng av kokt jasminris. Fordel tomatene på toppen.
|