ROTFRUKTSUPPE
|
En enkel rotfruktsuppe av gulrot, kålrot og sellerirot som kokes møre og kjøres til puré med en mikser. Det gir mye A- og C-vitamin. Gurkemeie tilsettes for å få en kraftig gul farge. Det gjør seg godt med litt strimlet rød paprika på toppen like før servering.
|
1 stor gulrot (250 g) 150 g kålrot 150 g sellerirot 300 g poteter 8 dl vann 2 hønsebuljongterninger 1½ ts salt 1 kryddermål (hvit) pepper 1 kryddermål gurkemeie
Til servering: ½ strimlet rød paprika brød, f.eks. ostesmørbrød
|
1 Skrap gulrøttene og skrell kålrot, sellerirot og poteter. Skjær dem i terninger.
|
2 Kok grønnsakene ca. 20 min. i vann tilsatt buljongterninger.
|
3 Mos grønnsakene til en grov puré med litt av kokevannet ved hjelp av en stavmikser eller kjøkkenmaskin.
|
4 Tilsett resten av kokevannet og kok opp suppen. Smak til med salt og pepper og tilsett gurkemeie for fargens skyld.
|
9 Øs opp i varme tallerkener og dryss litt strimlet paprika (evt. strimlet purre) i midten av hver tallerken.
|
10 Server suppen straks med godt brød til, f.eks. ostesmørbrød.
|