Start på nytt





ROTFRUKTSUPPE

En enkel rotfruktsuppe av gulrot, kålrot og sellerirot som kokes møre og kjøres til puré med en mikser. Det gir mye A- og C-vitamin. Gurkemeie tilsettes for å få en kraftig gul farge. Det gjør seg godt med litt strimlet rød paprika på toppen like før servering.

1 stor gulrot (250 g)
150 g kålrot
150 g sellerirot
300 g poteter
8 dl vann
2 hønsebuljongterninger
1½ ts salt
1 kryddermål (hvit) pepper
1 kryddermål gurkemeie

Til servering:
½ strimlet rød paprika
brød, f.eks. ostesmørbrød

1 Skrap gulrøttene og skrell kålrot, sellerirot og poteter. Skjær dem i terninger.

2 Kok grønnsakene ca. 20 min. i vann tilsatt buljongterninger.

3 Mos grønnsakene til en grov puré med litt av kokevannet ved hjelp av en stavmikser eller kjøkkenmaskin.

4 Tilsett resten av kokevannet og kok opp suppen. Smak til med salt og pepper og tilsett gurkemeie for fargens skyld.

9 Øs opp i varme tallerkener og dryss litt strimlet paprika (evt. strimlet purre) i midten av hver tallerken.

10 Server suppen straks med godt brød til, f.eks. ostesmørbrød.