Start på nytt





KINESISK SUPPE

Denne retten blir mer kinesisk desto flere av ingedi­ensene du får tak i. Det gjelder både østerssopp, tynne eggnudler, kinesisk soya og sesamolje. Dette er vanlige varer i innvandrerbutikker og fins etter hvert også i enkelte større vanlige matvarebutikker.

1 liter hønsebuljong (helst hjemmelaget)
1 fedd hvitløk
2 vårløk
1 liten bit fersk ingefær
2 ss olje
2 kyllingbryst
115 g sopp
1 lite hode kinakål
115 g babymais
1 ss soyasaus (kinesisk type)
115 g kinesiske nudler
6-10 ferske korianderblader
salt, pepper
et par dråper sesamolje

brød, grønn salat

1 Kok opp buljongen.

2 Mos hvitløk, vårløk og skrellet ingefær til pasta med en stavmikser eller i en kjøkkenmaskin. Enkelte ganger går det lettest hvis du tilsetter 1 ss olje.

3 La oljen bli godt varm i en panne med høye kanter (wok-panne) og hurtigstek grønnsakpastaen ca. 1 min. mens du finfordeler den med en gaffel.

4 Skjær kyllingbrystene i strimler som også får hurtigsteke i 1 min.

5 Grovhakk sopp, kinakål og mais. La dette også steke i 1 min.

6 Tilsett kinesisk soya. Hvis du bare har den salte, japanske typen, bruker du bare ½ ss og tilsetter 1 ts sukker.

7 Hell i hønsebuljongen og nudlene og rør rundt. La det småkoke noen minutter.

8 Smak til med salt, pepper og noen dråper sesamolje, dryss finhakket korianderblader over og server suppa med brød og salat.