KINESISK SUPPE
|
Denne retten blir mer kinesisk desto flere av ingediensene du får tak i. Det gjelder både østerssopp, tynne eggnudler, kinesisk soya og sesamolje. Dette er vanlige varer i innvandrerbutikker og fins etter hvert også i enkelte større vanlige matvarebutikker.
|
1 liter hønsebuljong (helst hjemmelaget) 1 fedd hvitløk 2 vårløk 1 liten bit fersk ingefær 2 ss olje 2 kyllingbryst 115 g sopp 1 lite hode kinakål 115 g babymais 1 ss soyasaus (kinesisk type) 115 g kinesiske nudler 6-10 ferske korianderblader salt, pepper et par dråper sesamolje
brød, grønn salat
|
1 Kok opp buljongen.
|
2 Mos hvitløk, vårløk og skrellet ingefær til pasta med en stavmikser eller i en kjøkkenmaskin. Enkelte ganger går det lettest hvis du tilsetter 1 ss olje.
|
3 La oljen bli godt varm i en panne med høye kanter (wok-panne) og hurtigstek grønnsakpastaen ca. 1 min. mens du finfordeler den med en gaffel.
|
4 Skjær kyllingbrystene i strimler som også får hurtigsteke i 1 min.
|
5 Grovhakk sopp, kinakål og mais. La dette også steke i 1 min.
|
6 Tilsett kinesisk soya. Hvis du bare har den salte, japanske typen, bruker du bare ½ ss og tilsetter 1 ts sukker.
|
7 Hell i hønsebuljongen og nudlene og rør rundt. La det småkoke noen minutter.
|
8 Smak til med salt, pepper og noen dråper sesamolje, dryss finhakket korianderblader over og server suppa med brød og salat.
|