Start på nytt





SKINKE MED MAIS

Det er fortsatt sommer, og det skal være lettvint. Kjøp inn en boks bogskinke eller bruk annet salt kjøtt. Det passer til sødmen i mais og sukkererter. Ellers trenger du bare en løk og en rød paprika for å kunne lage denne middagen til 2 personer i en fart.

Ca. 200 g friske sukkererter
1 stor løk
2 ss smør/margarin
1 rød paprika
1 boks (340 g) mais
1 boks (325 g) bokskinke

poteter eller brød

1 Fjern hamsen i enden av sukkerertene og la de hele belgene syde et par minutter i lettsaltet vann. Belgene skal brukes med frøene i.

2 Grovhakk løken og fres den i smør/margarin ved svak varme til den blir blank, men ikke brent.

3 Tilsett mais og paprika skåret i terninger.

4 Skjær bogskinke eller annet kokt saltkjøtt i skiver og la det bli gjennomvarmt under lokk sammen med mais, løk og kokte sukkererter.

5 Serveres med kokte poteter eller brød.