Start på nytt





BONDEOMELETT

Til denne retten bruker du bacon eller sideflesk samt poteter og løk. Dette bindes sammen med lett sam-menpiskede egg, slik at det blir en omelett. Legg skiver av tomat eller paprika på toppen. Persille drysses over til slutt. Salat og brød passer godt til.

5-6 skiver bacon (evt. sideflesk)
4 kokte poteter
1 løk
1 ss smør/margarin
4 egg
4 ss vann
salt og pepper
2 tomater eller 1 rød paprika

salat og brød som tilbehør

1 Skjær bacon i strimler, potetene i terninger og grovhakk løken.

2 La smøret blir brunt i panna og fres bacon, potet og løk.

3 Pisk lett sammen egg og vann tilsatt litt salt og pepper.

4 Senk varmen og hell de sammenpiskede eggene over bacon, potet og løk i panna. Legg skriver av tomat eller ringer av paprika på toppen.

5 Løft eggemassen med stekespaden et par ganger, slik at det tynne på toppen får renne ned i panna og stivne. Stek omeletten til den er gyllen på undersiden og kremmyk på overflaten.

6 Dryss over finklippet persille og server straks med brød og salat.