BONDEOMELETT
|
Til denne retten bruker du bacon eller sideflesk samt poteter og løk. Dette bindes sammen med lett sam-menpiskede egg, slik at det blir en omelett. Legg skiver av tomat eller paprika på toppen. Persille drysses over til slutt. Salat og brød passer godt til.
|
5-6 skiver bacon (evt. sideflesk) 4 kokte poteter 1 løk 1 ss smør/margarin 4 egg 4 ss vann salt og pepper 2 tomater eller 1 rød paprika
salat og brød som tilbehør |
1 Skjær bacon i strimler, potetene i terninger og grovhakk løken.
|
2 La smøret blir brunt i panna og fres bacon, potet og løk.
|
3 Pisk lett sammen egg og vann tilsatt litt salt og pepper.
|
4 Senk varmen og hell de sammenpiskede eggene over bacon, potet og løk i panna. Legg skriver av tomat eller ringer av paprika på toppen.
|
5 Løft eggemassen med stekespaden et par ganger, slik at det tynne på toppen får renne ned i panna og stivne. Stek omeletten til den er gyllen på undersiden og kremmyk på overflaten.
6 Dryss over finklippet persille og server straks med brød og salat.
|