FISK I FORM
|
Dette er en fin rett hvis du har fisket f. eks. torsk. Alternativt kan du benytte frossenfisk fra butikken. Alle typer hvit fisk passer. Frisk dill er absolutt best, men tørket går også an. I sausen tilsetter du skall-dyr, f. eks. krabbe fra boks, eller bruk crabsticks.
|
400-500 g fiskefilet, fersk eller frossen litt vann til damping salt dill, frisk eller tørket 1 boks krabbe, evt. reker/crabsticks
Saus: 2 ss smør/margarin 3 ss hvetemel ca. 6 dl væske (f.eks. fiskekraft + 2 dl fløte) salt og pepper 1/2 dl revet ost (Norvegia/Jarlsberg)
ris eller poteter, salat
|
1 Start med å koke poteter eller ris, og sett ovnen på 175 °C.
|
2 Strø på litt salt og damp fisken under lokk ved svak varme i så lite vann som mulig. Fersk filet trenger 3-4 min., frossenfisk 7-8 min. hvis den er skåret i 2 cm tykke skiver.
|
3 Kok eggene i 8 min., ta av skallet og del hvert egg i fire båter.
|
4 Smør en ildfast form og legg fisk og eggebåter om hverandre i formen.
|
5 Strø over klippet frisk dill, evt. tørket, og legg skalldyrkjøttet på toppen.
6 Lag hvit saus av smør, mel, kraft fra kokingen og fløte, som forklart til høyre. Bruk vann hvis det blir for lite kraft.
|
7 Hell sausen over fisken i formen og strø revet ost på toppen.
|
8 La formen stå i ovnen ved 175 °C ca. 15-20 min. til overflaten har fått litt farge.
|
9 Server fiskeformen med poteter eller ris og i tillegg en salat.
|