Start på nytt





PASTA MED FETAOST

Riktignok får du kjøpt hakket tomat med krydder­urter på boks, men til denne retten bør du bruke friske tomater, lage tomatrøren selv og strø friske urter over. Det gir en helt annen smak. Spaghettien blir også aller best hvis du kjøper inn fersk vare.

300 g spaghetti eller annen pasta
200 g fetaost

Tomatrøre:
6-8 tomater
2 ss olivenolje
1 dl finhakket løk
4-5 hvitløksfedd
2-3 kryddermål pepper
2 ss tomatpuré
salt

frisk basilikum, persille

1 Lag tomatrøren først. Skjær et kryss i tomatene, dypp dem noen sekunder i kokende vann, deretter i kaldt vann og dra av skinnet. Kutt tomatene i biter.

2 Fres finhakket løk, finhakket hvitløk og pepper lett i olivenolje, slik at løken blir blank, men ikke brent.

3 La tomatpuré og hakkede tomater frese med i noen sekunder. Senk varmen og la det småkoke 5-8 min. Smak til med salt.

4 Kok spaghetti eller annen pasta i lettsaltet vann etter anvis­ningen på pakken. Tilsett gjerne et par spiseskjeer olje i vannet.

5 Når spaghettien er kokt ferdig, la den renne av i et dørslag. Tøm ut kokevannet, legg spaghettien tilbake i kasserollen sammen med terninger av fetaost og la det bli varmt.

6 Fordel spaghettien på fire tallerkener med en god klatt varm tomatrøre i midten. Strø hakket persille og blad av frisk basilikum over og server med en gang.