RISOTTO
|
Risotto kan lages med det man har av ferdig kokt eller stekt kjøtt, f.eks. bogskinke, sommerkoteletter eller kjøttdeig. Risen koker i buljong sammen med løk, paprika, erter og sjampinjonger. Det er en riktig sommerrett basert stort sett på hermetiske varer.
|
1 middels stor løk 2,5 dl langkornet ris 2 ss smør/margarin 3 buljongterninger 6 dl vann 1 rød paprika 1 boks (300 g) hermetiske erter (evt. frosne) 1 liten boks sjampinjonger (evt. ferske) ca. 3 dl stekt/kokt kjøtt i terninger, evt. 500 g kjøttdeig salt og pepper
brød, salat
|
1 Hakk løken og la den bli blank ved svak varme (men ikke brun) i smør/margarin i en gryte.
|
2 Tilsett buljongterningene og spe med vann.
|
3 Tilsett risen og la alt koke under lokk ved svak varme ca. 20 min. til risen er ferdig. Sjekk at det ikke koker tørt.
|
4 Skjær paprika i strimler og fres dem evt. i litt smør/margarin.
5 Hell laken av erter og sjampinjong hvis du bruker hermetiske.
|
6 Skjær det kokte eller stekte kjøttet i terninger, evt. brun kjøttdeigen.
|
7 Tilsett kjøtt, paprika, erter og sjampinjonger i risen mot slutten av koketiden. Smak til med salt og pepper.
|
7 Server risottoen med brød og salat..
|