Start på nytt





RISOTTO

Risotto kan lages med det man har av ferdig kokt eller stekt kjøtt, f.eks. bogskinke, sommerkoteletter eller kjøttdeig. Risen koker i buljong sammen med løk, paprika, erter og sjampinjonger. Det er en riktig sommerrett basert stort sett på hermetiske varer.

1 middels stor løk
2,5 dl langkornet ris
2 ss smør/margarin
3 buljongterninger
6 dl vann
1 rød paprika
1 boks (300 g) hermetiske erter (evt. frosne)
1 liten boks sjampinjonger (evt. ferske)
ca. 3 dl stekt/kokt kjøtt i terninger, evt. 500 g kjøttdeig
salt og pepper

brød, salat

1 Hakk løken og la den bli blank ved svak varme (men ikke brun) i smør/margarin i en gryte.

2 Tilsett buljongterningene og spe med vann.

3 Tilsett risen og la alt koke under lokk ved svak varme ca. 20 min. til risen er ferdig. Sjekk at det ikke koker tørt.

4 Skjær paprika i strimler og fres dem evt. i litt smør/margarin.

5 Hell laken av erter og sjampinjong hvis du bruker hermetiske.

6 Skjær det kokte eller stekte kjøttet i terninger, evt. brun kjøttdeigen.

7 Tilsett kjøtt, paprika, erter og sjampinjonger i risen mot slutten av koketiden. Smak til med salt og pepper.

7 Server risottoen med brød og salat..