Start på nytt





CHILI CON CARNE

Hvis man skal følge Jamie Olivers oppskrift fra TV-serien nøyaktig, bruker man grovt oppskåret okse-kjøtt og ikke kjøttdeig. Smak til med chilipepper etter behag. Chilipepper kan ha forskjellig styrke. Kidneybønnene kan også være nedlagt i chilisaus.

200 g soltørkede tomater
olivenolje til marinering
2 mellomstore løk
1 kløft hvitløk
olivenolje til fresing av løk
2 ss chilipepper
1 fersk rød chili, uten frø og finhakket
1 ss karve (knust i morter)
salt, pepper
450 g kjøttdeig
800 g (2 bokser) hermetiske tomater
1/2 kanelstang
800 g (2 bokser) røde kidneybønner

brød, salat, yoghurt naturell

1 La soltørkede tomater trekke i olivenolje over natta. Kjør dem deretter til puré i kjøkkenmaskin sammen med karve, chilipepper og finhakket chili. Jamie Oliver mener at dette gir et bedre resultat enn å bruke ferdiggkjøpt tomatpuré.

2 Finhakk eller kjør løk og hvitløk i kjøkkenmaskin.

3 Fres løken i olivenolje til den blir myk, men ikke brent.

4 Tilsett kjøttdeigen, men ikke mer i gangen enn at den kan finfordeles før den blir stekt.

5 Hakk de hermetiske tomatene og tilsett dem i gryta sammen med puréen av de soltørkede, kanelstangen, litt salt og pepper og litt vann. Kok opp og la det deretter syde under lokk ved svak varme et kvarters tid (1 1/2 time hvis det er brukt oppskåret kjøtt).

6 Tilsett kidneybønnene på slutten av koketiden. De skal bare varmes. Smak eventuelt til med mer krydder.

7 Ta opp kanelstangen før retten serveres med brød, en god salat og en stor klatt yoghurt naturell. Jamie Oliver mener at retten blir bedre hvis den varmes opp dagen etter.