Start på nytt





LAKS MED REKER

Kjøp laks (fersk, evt. laksekoteletter eller bein- og skinnfrie stykker som det er lett å tilberede), samt litt reker eller sjøkreps. Med litt kremfløte, tomat-puré og løk blir dette et godt måltid for 4 personer. Oppskriften er stort sett etter Arne Jermstad.

1 kg laks

Saus:
500 g reker eller sjøkreps
1 løk (ikke for stor)
2 ss smør/margarin
1 ss tomatpuré
2,5 dl tørr hvitvin (evt. saft av 1/2 sitron + litt vann)
2,5 dl kremfløte
salt og pepper

kokte poteter

1 Start med sausen ved å rense skalldyrene. Sett også over potetene (eller utsett det litt hvis du velger lang koketid for sausen).

2 Fres skallene i smør med hakket løk og tomatpuré i ca. 10 min.

3 Tilsett hvitvin (eller sitronsaft + vann) og la det koke litt inn.

4 Ha i fløten og la det koke videre på svak varme 15-30 min. Fyll etter med vann hvis det ser tørt ut. Hvis man har tid, blir sausen bedre hvis den koker 1 time.

5 Sil sausen og kok den inn til passe konsistens hvis det er nødvendig.

6 Legg laksen i stekepanna og la den steke ferdig i litt smør/margarin ved svak varme.

7 Smak til sausen med salt og pepper. Den kan være salt nok fra før pga. skallene.

8 Del skalldyrene i biter og varm dem i sausen. Sausen må ikke koke.

9 Server laks og rekesaus med kokte poteter.