Start på nytt





KREOLSK GRYTE

Kjøp svinebog/skinke/koteletter (til nød hermetisk bogskinke) og en sterkt krydret pølse, f.eks. løk-pølse/kryddergrill/vossakorv/grovpølse. Kjøp også glass med sølvløk, sylteagurker (hele) og svarte oliven uten stein. Dermed har du dagens middag.

900 g svinekjøtt
150 g krydret pølse
2 røde paprika
1 glass sølvløk
1 glass sylteagurk (hele)
1 glass svarte oliven (uten stein)
1 ss smør
1 kryddermål svart pepper
1 1/2 ts salt
1 ts meriam
1 hvitløkskløft
1 1/2 ss hvetemel
5 dl fløte, evt. melk

langkornet ris

1 Sett over risen.

2 Skjær svinekjøttet i litt tykke skiver som brunes lett. Hvis kjøttet ikke er mørt nok, fyll på en skvett vann og la det småkoke en stund under lokk.

3 Tilsett salt, pepper, meriam, presset hvitløk og strø over melet. Sløyf saltet hvis du bruker salt svinekjøtt eller bogskinke.

4 Tilsett fløte/melk og la det småkoke til kjøttet er mørt. Spe evt. med agurklake til passende konsistens.

5 Skjær pølsene i biter og brun dem lett.

6 Skjær paprikaen i strimler. Sil av sølvløk, sylteagurk og oliven. Ca. 1 dl skal brukes av hver av disse ingrediensene. Pass på at oliven ikke har stein.

7 Tilsett pølsebiter, paprika, sølvløk, sylteagurk og oliven.

8 La gryten småkoke enda 5 min. Smak til med krydder.

9 Serveres med ris. En kraftig rødvin passer godt til.