KREOLSK GRYTE
|
Kjøp svinebog/skinke/koteletter (til nød hermetisk bogskinke) og en sterkt krydret pølse, f.eks. løk-pølse/kryddergrill/vossakorv/grovpølse. Kjøp også glass med sølvløk, sylteagurker (hele) og svarte oliven uten stein. Dermed har du dagens middag.
|
900 g svinekjøtt 150 g krydret pølse 2 røde paprika 1 glass sølvløk 1 glass sylteagurk (hele) 1 glass svarte oliven (uten stein) 1 ss smør 1 kryddermål svart pepper 1 1/2 ts salt 1 ts meriam 1 hvitløkskløft 1 1/2 ss hvetemel 5 dl fløte, evt. melk
langkornet ris
|
1 Sett over risen.
|
2 Skjær svinekjøttet i litt tykke skiver som brunes lett. Hvis kjøttet ikke er mørt nok, fyll på en skvett vann og la det småkoke en stund under lokk.
|
3 Tilsett salt, pepper, meriam, presset hvitløk og strø over melet. Sløyf saltet hvis du bruker salt svinekjøtt eller bogskinke.
|
4 Tilsett fløte/melk og la det småkoke til kjøttet er mørt. Spe evt. med agurklake til passende konsistens.
|
5 Skjær pølsene i biter og brun dem lett.
6 Skjær paprikaen i strimler. Sil av sølvløk, sylteagurk og oliven. Ca. 1 dl skal brukes av hver av disse ingrediensene. Pass på at oliven ikke har stein.
|
7 Tilsett pølsebiter, paprika, sølvløk, sylteagurk og oliven.
|
8 La gryten småkoke enda 5 min. Smak til med krydder. |
9 Serveres med ris. En kraftig rødvin passer godt til.
|