Start på nytt





ERTESUPPE

Skal ertesuppe være grønn eller gul? Her finner du begge deler. Den grønne er laget av fryste erter, får ekstra farge av salat og ekstra smak av fersk salvie eller timian og er lettlaget. Den gule lages på tradi­sjonelt vis av tørkede erter (som bløtlegges) og løk.

1 liter vann
2 skiver bacon
2 vårløk
225 g erter (fryste)
1 lite salathode
salvie eller timian (fersk)
1 ½ dl rømme
salt og pepper

brød til servering

1 Kok opp vannet.

2 Fjern evt. svor, klipp bacon direkte i varm panne med høye kanter (wok-panne) og stek det såvidt mykt.

3 Kutt vårløken fint og la den steke med til den er såvidt blank.

4 Tilsett ertene og det kokende vannet. Rør rundt og la det småkoke i 2 min.

5 Kutt salathodet fint og tilsett det sammen med noen friske blad av salve eller timian (uten stilken). La det småkoke i enda 3 min. Spe med vann hvis suppa blir for tykk.

6 Kjør suppa i kjøkkenmaskin eller bruk stavmikser til den er helt glatt. Varm den opp igjen hvis den blir for kald.

7 Rør inn rømme og smak til med salt og pepper rett før servering.

8 Serveres med brød.