Start på nytt





FISKEGRATENG

Fiskegrateng er lett å lage selv. Den blir mye bedre enn den du kjøper. Start med frossenfisk som du lar tine litt, slik at fiskekjøttet blir lett å skrape. Fiske-gatengen blir luftigere desto kaldere råvarene er. Begynn derfor med sausen, som bør være avkjølt.

½ kg fiskefilet (torsk/kolje/sei)
1 ts salt

Saus:
3 ss smør/margarin
5 ss hvetemel
ca. 4 dl melk
½ ts salt
½ ts revet muskat

3-4 eggeplommer
3-4 eggehviter, stivpisket
2 tomater i skiver
dill

poteter og smeltet smør til servering

1 Start med å lage hvit saus av smør/margarin, hvetemel, melk, salt og muskat, slik det er forklart til høyre. La sausen bli kald.

2 Skrap fisken til farse. Tilsett salt.

3 Spe fiskefarsen med den hvite sausen, litt om gangen.

4 Skill eggene og rør inn eggeplommene.

5 Sett stekeovnen på 175 °C.

6 Stivpisk eggehvitene og vend dem forsiktig inn i gratengen. Det gjør ingen ting om blandingen ikke blir helt jevn.

7 Hell gratengen i en godt smurt ildfast form. Legg tomatskiver og dill på toppen.

8 Stek gratengen 30-45 min til fisken er gjennomkokt og overflaten har fått gyllen farge.

9 Server med smeltet smør og kokte poteter.