FISKEGRATENG
|
Fiskegrateng er lett å lage selv. Den blir mye bedre enn den du kjøper. Start med frossenfisk som du lar tine litt, slik at fiskekjøttet blir lett å skrape. Fiske-gatengen blir luftigere desto kaldere råvarene er. Begynn derfor med sausen, som bør være avkjølt.
|
½ kg fiskefilet (torsk/kolje/sei) 1 ts salt
Saus: 3 ss smør/margarin 5 ss hvetemel ca. 4 dl melk ½ ts salt ½ ts revet muskat
3-4 eggeplommer 3-4 eggehviter, stivpisket 2 tomater i skiver dill
poteter og smeltet smør til servering |
1 Start med å lage hvit saus av smør/margarin, hvetemel, melk, salt og muskat, slik det er forklart til høyre. La sausen bli kald.
|
2 Skrap fisken til farse. Tilsett salt.
|
3 Spe fiskefarsen med den hvite sausen, litt om gangen.
|
4 Skill eggene og rør inn eggeplommene.
|
5 Sett stekeovnen på 175 °C.
6 Stivpisk eggehvitene og vend dem forsiktig inn i gratengen. Det gjør ingen ting om blandingen ikke blir helt jevn.
7 Hell gratengen i en godt smurt ildfast form. Legg tomatskiver og dill på toppen.
8 Stek gratengen 30-45 min til fisken er gjennomkokt og overflaten har fått gyllen farge.
9 Server med smeltet smør og kokte poteter.
|