SKINKE MED EGGERØRE
|
Når det går mot varme dager med mye fri, er spekeskinke med eggerøre et brukbart middagsalternativ. Kjøp ferdig oppskåret pæreskinke, birkebeinerskinke eller, hvis du har råd og får tak i det, ekte parmaskinke. Slangeagurk med rømme passer til.
|
200 g oppskåret spekeskinke 6 egg 6 ss fløte eller melk 1 ss smør/margarin til steking
Greske agurker: ½ slangeagurk ½ fedd hvitløk 4 ss rømme salt og pepper
flatbrød (selvlaget eller f.eks. Ideal Gullsprø) evt. parmesan og gressløk kokte nypoteter
|
1 Pisk sammen egg og fløte eller melk.
|
2 Greske agurker: Skjær agurken i smale stenger som du blander med rømme og finhakket hvitløk. Smak til med salt og pepper.
|
3 Smelt smør/margarin i stekepanna og la den bli middels varm.
|
4 Hell eggeblandingen i panna og rør godt ved å løfte eggemassen opp fra bunnen inntil den tykner i flak.
|
5 Server eggerøre, evt. drysset med litt parmesan og litt finhakket gressløk, sammen med oppskåret skinke og greske agurker. Spises med flatbrød, evt. også kokte nypoteter.
|