Start på nytt





SKINKE MED EGGERØRE

Når det går mot varme dager med mye fri, er speke­skinke med eggerøre et brukbart middagsalternativ. Kjøp ferdig oppskåret pæreskinke, birkebeiner­skinke eller, hvis du har råd og får tak i det, ekte parmaskinke. Slangeagurk med rømme passer til.

200 g oppskåret spekeskinke
6 egg
6 ss fløte eller melk
1 ss smør/margarin til steking

Greske agurker:
½ slangeagurk
½ fedd hvitløk
4 ss rømme
salt og pepper

flatbrød (selvlaget eller f.eks. Ideal Gullsprø)
evt. parmesan og gressløk
kokte nypoteter

1 Pisk sammen egg og fløte eller melk.

2 Greske agurker: Skjær agurken i smale stenger som du blander med rømme og finhakket hvitløk. Smak til med salt og pepper.

3 Smelt smør/margarin i stekepanna og la den bli middels varm.

4 Hell eggeblandingen i panna og rør godt ved å løfte egge­massen opp fra bunnen inntil den tykner i flak.

5 Server eggerøre, evt. drysset med litt parmesan og litt finhak­ket gressløk, sammen med oppskåret skinke og greske agurker. Spises med flatbrød, evt. også kokte nypoteter.