FISKEKAKER
|
Fiskekaker blir litt mer spennende med smak av sennep og majones. Ingrid Espelid Hovig har fore- slått at man i stedet tilsetter ca. 1 dl rømme. Du kan forsøke sei i stedet for torsk, evt. også tilsette 2 revne rå poteter. Gressløk i farsen er også et tips.
|
500 g torskefilet 1 stor løk 1 ts salt ½ dl strøkavring 1 ss sennep 1 ss majones (1 egg) smør/margarin til steking
kokte poteter revne gulrøtter eller grønnsaksalat smeltet smør, brun saus eller stekt løk
|
1 For å oppnå det beste resultatet bør fisken være så kald som mulig, helst halvfrossen. Mal fisken på kjøttkvern eller la den gå i en mikser. Den kan også skrapes (hakkes) på ei fjøl.
|
2 Skrell løken og hakk eller riv den fint.
|
3 Tilsett alle ingrediensene i fiskefarsen og kjør den i mikser eller matbereder til den er slett.
|
4 Form 12-16 fiskekaker som stekes i smør/margarin i panne ved middels varme ca. 3 min. på hver side. De er gjennomstekt når de gjør litt motstand når man trykker lett på dem.
|
5 Server fiskekakene varme med kokte poteter, revne gulrøtter eller grønnsaksalat samt smeltet smør, evt. brun saus eller stekt løk.
|