Start på nytt





FISKEKAKER

Fiskekaker blir litt mer spennende med smak av sennep og majones. Ingrid Espelid Hovig har fore-
slått at man i stedet tilsetter ca. 1 dl rømme. Du kan forsøke sei i stedet for torsk, evt. også tilsette 2 revne rå poteter. Gressløk i farsen er også et tips.


500 g torskefilet
1 stor løk
1 ts salt
½ dl strøkavring
1 ss sennep
1 ss majones
(1 egg)
smør/margarin til steking

kokte poteter
revne gulrøtter eller grønnsaksalat
smeltet smør, brun saus eller stekt løk

1 For å oppnå det beste resultatet bør fisken være så kald som mulig, helst halvfrossen. Mal fisken på kjøttkvern eller la den gå i en mikser. Den kan også skrapes (hakkes) på ei fjøl.

2 Skrell løken og hakk eller riv den fint.

3 Tilsett alle ingrediensene i fiskefarsen og kjør den i mikser eller matbereder til den er slett.

4 Form 12-16 fiskekaker som stekes i smør/margarin i panne ved middels varme ca. 3 min. på hver side. De er gjennomstekt når de gjør litt motstand når man trykker lett på dem.

5 Server fiskekakene varme med kokte poteter, revne gulrøtter eller grønnsaksalat samt smeltet smør, evt. brun saus eller stekt løk.