SJØMANNSBIFF
|
Sjømannsbiff er en gryterett laget med oksekjøtt og grønnsaker. I tillegg tilsettes en flaske mørkt øl, som du kanskje må på Polet for å kjøpe. De fleste butikker selger bare lyst øl. En gang foretrakk folk det smaksrike, mørke ølet, men det er lenge siden.
|
500 g oksekjøtt 1 stor purre 3 ss smør/margarin 6-7 poteter (500 g) 4 store gulrøtter (500 g) 1 ss hvetemel 1 buljongterning 4 dl vann 1 flaske mørkt øl 2 ts salt ½ ts malt pepper 2 laurbærblad
|
1 Skjær kjøttet i terninger og purren i ringer. Skyll purren først.
|
2 Brun kjøtt og purre i smøret.
|
3 Ha kjøtt og purre i en kasserolle, tilsett hvetemel, buljongterning, vann, øl, salt, pepper og laurbærblad. Hvor lang tid kjøttet bør koke, er avhengig av hvor mørt det er. Kanskje bør det småkoke (såvidt at du ser bevegelser i vannet) ½-¾ time før du tilsetter grønnsakene.
|
4 Skrell og del poteter og gulrøtter i skiver på ½ cm.
|
5 Legg grønnsakene i gryta sammen med kjøttet og la alt koke videre ½ times tid.
|