Start på nytt





SJØMANNSBIFF

Sjømannsbiff er en gryterett laget med oksekjøtt og grønnsaker. I tillegg tilsettes en flaske mørkt øl,
som du kanskje må på Polet for å kjøpe. De fleste butikker selger bare lyst øl. En gang foretrakk folk det smaksrike, mørke ølet, men det er lenge siden.


500 g oksekjøtt
1 stor purre
3 ss smør/margarin
6-7 poteter (500 g)
4 store gulrøtter (500 g)
1 ss hvetemel
1 buljongterning
4 dl vann
1 flaske mørkt øl
2 ts salt
½ ts malt pepper
2 laurbærblad

1 Skjær kjøttet i terninger og purren i ringer. Skyll purren først.

2 Brun kjøtt og purre i smøret.

3 Ha kjøtt og purre i en kasserolle, tilsett hvetemel, buljong­terning, vann, øl, salt, pepper og laurbærblad. Hvor lang tid kjøttet bør koke, er avhengig av hvor mørt det er. Kanskje bør det småkoke (såvidt at du ser bevegelser i vannet) ½-¾ time før du tilsetter grønnsakene.

4 Skrell og del poteter og gulrøtter i skiver på ½ cm.

5 Legg grønnsakene i gryta sammen med kjøttet og la alt koke videre ½ times tid.