Start på nytt





LAKSESUPPE

En god laksesuppe lages med fiskekraft, hvitvin og løk. Litt tomatpuré gir fin farge og ekstra smak.
Suppa jevnes med litt kremfløte og crème frêche. Laksebitene og agurkbåtene får først trekke litt i saltet vann før den varme suppa helles over.


2 dl hvitvin
1 ss finhakket sjalottløk
1 liter laksekraft/fiskebuljong
1 ss tomatpuré
3 dl kremfløte
1 beger crème frêche
salt
kvernet (hvit) pepper

Tilbehør:
300 g laksefilet
1 agurk
2 ss løyrom/kaviar
(frisk kjørvel)

1 Kok opp hvitvin og sjalottløk. La det koke inn til en tredel.

2 Tilsett laksekraft/fiskebuljong og tomatpuré og la det koke i 30 min.

3 Tilsett kremfløte og crème frêche og la det koke opp til en fyldig suppe. Hvis den virker for tynn, kan den jevnes med litt maisenna rørt ut i kaldt vann.

4 Sil suppa og kjør den i hurtigmikser før den smakes til med salt og pepper. Hold den varm.

5 Skjær laksen i store terninger og la dem trekke i saltet vann ved middels varme i 1 min.

6 Skrell agurken og del den i tynne båter som kokes 1 min. i saltet vann. Avkjøl dem straks i kaldt vann, så de ikke blir til mos.

7 Legg laksebitene i bunnen av dype tallerkener og hell rykende varm suppe over. Legg i agurkbåtene og en klatt løyrom/kaviar i midten. Pynt evt. med frisk kjørvel.