SUNNHETSGRØT
|
Sunnhetsgrøt har Tine kalt denne versjonen av risgrynsgrøt, fordi den inneholder både havregryn, solsikkekjerner og sesamfrø. I stedet for kanel og sukker blir det foreslått å servere grøten med en appelsinsaus tilsatt rosiner og tilsmakt med kanel.
|
2 dl risgryn 5 dl vann 2 dl lettkokte havregryn/kli 1 dl solsikkekjerner ½ dl sesamfrø 2 liter lettmelk ½ ts salt
Appelsinsaus: saft av 4 appelsiner 1 ½ dl vann 3 ss brunt sukker ½ ss kanel 1 dl rosiner
|
1 Kok risgrynene i vann ca. 10 min. eller til grynene har tatt opp all fuktigheten.
|
2 Tilsett lettkokte havregryn/havrekli, solsikkekjerner, sesamfrø og melk. La grøten koke under lokk på svært svak varme ca. 1 time.
|
3 Salt tilsettes først når grøten er kokt ferdig.
|
4 Lag sausen ved å blande appelsinsaft, vann, sukker, kanel og rosiner i en liten kjele. La blandingen koke litt inn.
|
5 Server grøten med et par spiseskjeer appelsinsaus på hver porsjon.
|