Start på nytt





SUNNHETSGRØT

Sunnhetsgrøt har Tine kalt denne versjonen av risgrynsgrøt, fordi den inneholder både havregryn, solsikkekjerner og sesamfrø. I stedet for kanel og sukker blir det foreslått å servere grøten med en appelsinsaus tilsatt rosiner og tilsmakt med kanel.

2 dl risgryn
5 dl vann
2 dl lettkokte havregryn/kli
1 dl solsikkekjerner
½ dl sesamfrø
2 liter lettmelk
½ ts salt

Appelsinsaus:
saft av 4 appelsiner
1 ½ dl vann
3 ss brunt sukker
½ ss kanel
1 dl rosiner

1 Kok risgrynene i vann ca. 10 min. eller til grynene har tatt opp all fuktigheten.

2 Tilsett lettkokte havregryn/havrekli, solsikkekjerner, sesamfrø og melk. La grøten koke under lokk på svært svak varme ca. 1 time.

3 Salt tilsettes først når grøten er kokt ferdig.

4 Lag sausen ved å blande appelsinsaft, vann, sukker, kanel og rosiner i en liten kjele. La blandingen koke litt inn.

5 Server grøten med et par spiseskjeer appelsinsaus på hver porsjon.