LAM MED PAPRIKA
|
Nå kan det passe å se etter lam i butikken eller ta opp det man kjøpte og la i fryseren i høst. I dette tilfellet er kjøttet stekt og servert med en miks av paprika, løk og estragon. I stedet for å servere kokte poteter kan de brukes i en grønnsakrøre.
|
400 g beinfritt lammekjøtt i skiver salt og pepper olje til steking
Paprikamiks: 3 paprika (gul + grønn + rød) 1 løk olje 2 ss frisk estragon (1 ts tørket) 2 ss soyasaus (½ ts grønn pepper, knust) ½ dl vann evt. salt og pepper
grønnsakrøre eller kokte poteter
|
1 Krydre kjøttet med salt og pepper og brun det i oljen i en gryte. Tilsett evt. litt vann og småkok videre under lokk til kjøttet er mørt. Ta deretter opp kjøttet og legg det til side.
|
2 Rens løk og paprika og skjær det i terninger.
|
3 Fres løken og paprikaen i litt olje ved svak varme til løken er blank og myk.
|
4 Tilsett estragon (frisk eller tørket), soyasaus, vann og evt. knust grønn pepper og la det småkoke litt.
|
5 Smak til med salt og pepper etter behov.
|
6 Legg kjøttet på toppen og la alt bli gjennomvarmt.
|
7 Server med poteter eller grønnsakrøre.
|