Start på nytt





LAM MED PAPRIKA

Nå kan det passe å se etter lam i butikken eller ta
opp det man kjøpte og la i fryseren i høst. I dette
tilfellet er kjøttet stekt og servert med en miks av paprika, løk og estragon. I stedet for å servere kokte poteter kan de brukes i en grønnsakrøre.


400 g beinfritt lammekjøtt i skiver
salt og pepper
olje til steking

Paprikamiks:
3 paprika (gul + grønn + rød)
1 løk
olje
2 ss frisk estragon (1 ts tørket)
2 ss soyasaus
(½ ts grønn pepper, knust)
½ dl vann
evt. salt og pepper

grønnsakrøre eller kokte poteter

1 Krydre kjøttet med salt og pepper og brun det i oljen i en gryte. Tilsett evt. litt vann og småkok videre under lokk til kjøttet er mørt. Ta deretter opp kjøttet og legg det til side.

2 Rens løk og paprika og skjær det i terninger.

3 Fres løken og paprikaen i litt olje ved svak varme til løken er blank og myk.

4 Tilsett estragon (frisk eller tørket), soyasaus, vann og evt. knust grønn pepper og la det småkoke litt.

5 Smak til med salt og pepper etter behov.

6 Legg kjøttet på toppen og la alt bli gjennomvarmt.

7 Server med poteter eller grønnsakrøre.