Start på nytt





KVEITE MED TAPENADE

Kveite er dyr og fin fisk som fortjener et litt eksklu­sivt tilbehør, f.eks. tapenade og ingefærsaus. Her er sausen rundet av (montert) med usaltet smør, men det kan sløyfes. Eventuelt kan sausen jevnes med maizena hvis den er for tynn. Poteter serveres til.

800 g kveitefilet
2 ss olivenolje
saft fra ½ sitron
salt og pepper
tapenade

Ingefærsaus:
1 ss smør
2 sjalottløk
½ ts revet frisk ingefær
2 dl hvitvin
2 dl fiskekraft (buljong)
2 dl matfløte
(50 g usaltet smør)
sitronsaft
salt og pepper

kokte poteter, f.eks. persillepoteter

1 Skjær kveitefileten i serveringsstykker hvis det ikke alt er gjort. La skinnet sitte på.

2 Brun kveitestykkene raskt i smør eller olje i en stekepanne.

3 Legg stykkene på et ildfast fat eller stekebrett og smør tapenade over.

4 Stek kveitestykkene ferdig i ovn ved 185 °C i 5-6 min.

5 Lag sausen ved å surre finhakket sjalottløk og revet frisk ingefær i smør til løken er blank.

6 Tilsett hvitvin og kok inn til det halve.

7 Hell i fiskekraft/fiskebuljong og fløte og la sausen koke inn til passelig konsistens.

8 Sil sausen og pisk evt. inn usaltet smør for å runde av smaken og gjøre sausen blank. Et alternativ er å tilsette litt maizena utrørt i vann hvis sausen er for tynn.

9 Smak til med salt, pepper og sitronsaft.

10 Server kveitestykkene med ingefærsaus og kokte poteter.