KVEITE MED TAPENADE
|
Kveite er dyr og fin fisk som fortjener et litt eksklusivt tilbehør, f.eks. tapenade og ingefærsaus. Her er sausen rundet av (montert) med usaltet smør, men det kan sløyfes. Eventuelt kan sausen jevnes med maizena hvis den er for tynn. Poteter serveres til.
|
800 g kveitefilet 2 ss olivenolje saft fra ½ sitron salt og pepper tapenade
Ingefærsaus: 1 ss smør 2 sjalottløk ½ ts revet frisk ingefær 2 dl hvitvin 2 dl fiskekraft (buljong) 2 dl matfløte (50 g usaltet smør) sitronsaft salt og pepper
kokte poteter, f.eks. persillepoteter
|
1 Skjær kveitefileten i serveringsstykker hvis det ikke alt er gjort. La skinnet sitte på.
|
2 Brun kveitestykkene raskt i smør eller olje i en stekepanne.
|
3 Legg stykkene på et ildfast fat eller stekebrett og smør tapenade over.
|
4 Stek kveitestykkene ferdig i ovn ved 185 °C i 5-6 min.
|
5 Lag sausen ved å surre finhakket sjalottløk og revet frisk ingefær i smør til løken er blank.
|
6 Tilsett hvitvin og kok inn til det halve.
|
7 Hell i fiskekraft/fiskebuljong og fløte og la sausen koke inn til passelig konsistens.
|
8 Sil sausen og pisk evt. inn usaltet smør for å runde av smaken og gjøre sausen blank. Et alternativ er å tilsette litt maizena utrørt i vann hvis sausen er for tynn.
|
9 Smak til med salt, pepper og sitronsaft.
|
10 Server kveitestykkene med ingefærsaus og kokte poteter.
|