LØK- OG OSTESUPPE
|
Dette er en riktig festsuppe som passer å servere i godt vennelag. Det brukes løk, purre og sjampinjong samt kjøttdeig. Smelteosten kan bestå f.eks. av 3 esker krydderost à 125 g. Ulike typer ost gjør at smaken kan varieres fra gang til gang etter ønske.
|
500 g kjøttdeig 3 store løk 3 purre ¾ liter buljong (evt. av terning) 300 g (2 små bokser) sjampinjong i skiver 400 g smelteost salt og pepper
brød, f.eks. grove rundstykker
|
1 Snitt purren på langs og skyll ut evt. sand. Skjær den deretter i tynne ringer.
|
2 Skjær løken i tynne ringer som deles i to.
|
3 Surr kjøttdeig og løk i en gryte ved middels varme, men pass på så løken ikke blir brent.
|
4 Tilsett buljong og kok videre i 10 min.
|
5 Tilsett soppen og la den bli gjennomvarm.
|
6 Ta gryta av varmen og rør inn osten til den smelter. Smak til med salt og pepper.
|
7 Serveres med godt brød til.
|