Start på nytt





LØK- OG OSTESUPPE

Dette er en riktig festsuppe som passer å servere i godt vennelag. Det brukes løk, purre og sjampinjong samt kjøttdeig. Smelteosten kan bestå f.eks. av 3 esker krydderost à 125 g. Ulike typer ost gjør at smaken kan varieres fra gang til gang etter ønske.

500 g kjøttdeig
3 store løk
3 purre
¾ liter buljong (evt. av terning)
300 g (2 små bokser) sjampinjong i skiver
400 g smelteost
salt og pepper

brød, f.eks. grove rundstykker

1 Snitt purren på langs og skyll ut evt. sand. Skjær den deretter i tynne ringer.

2 Skjær løken i tynne ringer som deles i to.

3 Surr kjøttdeig og løk i en gryte ved middels varme, men pass på så løken ikke blir brent.

4 Tilsett buljong og kok videre i 10 min.

5 Tilsett soppen og la den bli gjennomvarm.

6 Ta gryta av varmen og rør inn osten til den smelter. Smak til med salt og pepper.

7 Serveres med godt brød til.