Start på nytt





SEI MED APPELSIN

I stedet for seibiff med løk kan det av og til passe med en kombinasjon som gir nye smaksopplevelser. Her har vi brukt epleeddik, purre og appelsin, som slett ikke er noen vanlig sammensetning. Servert med pasta eller poteter får du en hyggelig middag.

400 g seifilet
2 ss epleeddik
salt

1 purre
1 ss epleeddik
1 dl grønnsakbuljong
2 appelsiner

Saus:
saft fra appelsinene
4 ts sennep
2 ts olivenolje
½ ts paprikapulver
salt og pepper

pasta eller poteter, grønn salat

1 Legg seifileten på et fat, drypp over epleeddik og dryss på litt salt. La filetene ligge mens resten forberedes.

2 Skjær purren først i biter og så i strimler. Skyll for å fjerne evt. sand.

3 Skrell appelsinene og skjær ut skinnfrie båter. Ta vare på saften.

4 Fres purren i litt smør, tilsett epleeddik og buljong.

5 Skjær fisken i biter og legg den oppå purren. Legg lokk over og la det dampe noen minutter til fisken er kokt.

6 Legg fisk og purre på varme tallerkener. Rør appelsinsaft, sennep, olje og paprika ut i panna og smak til med salt og pepper.

7 Pynt tallerkenen med appelsinbåter og hell sausen over. Server med nykokt pasta eller poteter samt en grønn salat.