Start på nytt





SURSØT GRYTE

Strimlet svinekjøtt får du i butikken, men du kan også bruke skinke som skjæres i strimler. Kjøtt og grønnsaker lages i panne eller wok før du tilsetter den sursøte sausen. Basisen er sukker, rødvinseddik og tomatjuice tilsatt søt soyasaus eller søt chilisaus.

500 g strimlet svinekjøtt
2 ss olje
½ ts salt
2 kryddermål nymalt pepper
1 stor grønn paprika
2 gule løk

Saus:
4 ss sukker
6 ss rødvinseddik
1 ½ ss maizena
ca. 5 dl tomatjuice (evt. 200 g tomatpuré + vann)
2 kløfter hvitløk
3 ss søt soyasaus/søt chilisaus
3 ts malt ingefær

jasminris, slangeagurk i tynne skiver

1 Lag sausen først: Bland sukker, rødvinseddik, maizena og tomatjuice og kok opp under omrøring.

2 Tilsett pressede hvitløkskløfter, smak til med soyasaus og ingefær og la sausen syde noen minutter. Legg merke til at søt soyasaus er ulik den vanligste japanske, som er salt. Alternativt kan du smake til med søt chilisaus.

3 Strimle svinekjøttet og stek det raskt i varm olje. Krydre med salt og pepper. Vær forsiktig med saltet, fordi sausen er salt.

4 Tilsett løk i tynne båter og grønn paprika i terninger. Stek videre i noen minutter til grønnsakene er såvidt myke.

5 Rør sausen inn i svinekjøttet og grønnsakene og la det putre ved svak varme noen minutter.

6 Server med kokt jasminris og slangeagurk skåret i tynne skiver.