VILTGRYTE
|
Finnbiff eller reinskav finner du i frysedisken hele året. I ferskvaredisken finner du det fra september til mars. Kjøttet er utgangspunkt for en typisk viltgryte med purre, sjampinjong og einebær. Noen spiseskjeer solbærsaft bidrar til å øke viltsmaken.
|
750 g finnbiff 300 g frisk sjampinjong 1 purre 3 dl vann 5 ss lettrømme 1 dl melk 2 ss hvetemel (siktet) 4 einebær 3 ss solbærsaft 1 ts salt ½ ts pepper
poteter, rosenkål, rørte tyttebær
|
1 Halvtin finnbiffen og stek den raskt i litt smør på sterk varme. Stek bare litt i gangen, så varmen ikke synker for mye i panna.
|
2 Del purren på langs og skyll ut evt. sand mellom bladene.
|
3 Del purren i biter og ha den i ei gryte sammen med finnbiffen.
|
4 Hell på vannet, kok opp og la det trekke (ikke koke) i om lag 30 min.
|
5 Rens soppen, del den i biter som freses lett i panna, og tilsett det i gryta.
|
6 Rør sammen rømme, melk og hvetemel. Hell det i gryta sammen med einebær, solbærsaft og pepper.
|
7 Kok opp og la det trekke i ca. 10 min. Smak til med salt helt til slutt.
|
8 Serveres rykende varmt med nykokte poteter, kokt rosenkål og rørte tyttebær som tilbehør.
|