Start på nytt





VILTGRYTE

Finnbiff eller reinskav finner du i frysedisken hele året. I ferskvaredisken finner du det fra september til mars. Kjøttet er utgangspunkt for en typisk vilt­gryte med purre, sjampinjong og einebær. Noen spiseskjeer solbærsaft bidrar til å øke viltsmaken.

750 g finnbiff
300 g frisk sjampinjong
1 purre
3 dl vann
5 ss lettrømme
1 dl melk
2 ss hvetemel (siktet)
4 einebær
3 ss solbærsaft
1 ts salt
½ ts pepper

poteter, rosenkål, rørte tyttebær

1 Halvtin finnbiffen og stek den raskt i litt smør på sterk varme. Stek bare litt i gangen, så varmen ikke synker for mye i panna.

2 Del purren på langs og skyll ut evt. sand mellom bladene.

3 Del purren i biter og ha den i ei gryte sammen med finnbiffen.

4 Hell på vannet, kok opp og la det trekke (ikke koke) i om lag 30 min.

5 Rens soppen, del den i biter som freses lett i panna, og tilsett det i gryta.

6 Rør sammen rømme, melk og hvetemel. Hell det i gryta sammen med einebær, solbærsaft og pepper.

7 Kok opp og la det trekke i ca. 10 min. Smak til med salt helt til slutt.

8 Serveres rykende varmt med nykokte poteter, kokt rosenkål og rørte tyttebær som tilbehør.