LAKS MED FETTUCINI
|
Laks og røkelaks kan brukes i samme rett for å gi laksemiddagen en ny vri. Det lages en enkel fløtesaus med sitronsmak. Sausen blandes med røkelaks og finhakkede urter og tilsettes kokt båndspaghetti. Sitronkrutonger kan drysses over ved servering.
|
400 g laksefilet olivenolje salt, pepper
Saus: 3 dl matfløte 1-1½ ts maismel (maizenna) salt, pepper sitronsaft (1 dl revet parmesan)
4 vårløk (eller 1 purre) 2 fedd hvitløk 100 g røkelaks 1 liten bunt dill 1 liten bunt persille
båndspaghetti (fettucini)
|
1 Kok opp matfløten. Jevn den med maismel, smak til med salt, pepper og sitronsaft.
|
2 Rør evt. inn revet parmesan og hold sausen varm.
|
3 Fres oppkuttet vårløk og hakket hvitløk i litt olivenolje.
|
4 Kok pastaen, la den renne godt av og bland inn den fresede løken, sausen, hakket dill, hakket persille og røkelaks i biter.
|
5 Skjær laksefiletene i terninger, krydre med salt og pepper, vend dem i litt olivenolje og stek dem raskt.
|
6 Anrett pastaen på tallerkener, fordel stekt laks og sausen over og pynt evt. med ekstra urter og røkelaks. Sitronkrutonger kan drysses på toppen.
|