Start på nytt





LAKS MED FETTUCINI

Laks og røkelaks kan brukes i samme rett for å gi laksemiddagen en ny vri. Det lages en enkel fløte­saus med sitronsmak. Sausen blandes med røkelaks og finhakkede urter og tilsettes kokt båndspaghetti. Sitronkrutonger kan drysses over ved servering.

400 g laksefilet
olivenolje
salt, pepper

Saus:
3 dl matfløte
1-1½ ts maismel (maizenna)
salt, pepper
sitronsaft
(1 dl revet parmesan)

4 vårløk (eller 1 purre)
2 fedd hvitløk
100 g røkelaks
1 liten bunt dill
1 liten bunt persille

båndspaghetti (fettucini)

1 Kok opp matfløten. Jevn den med maismel, smak til med salt, pepper og sitronsaft.

2 Rør evt. inn revet parmesan og hold sausen varm.

3 Fres oppkuttet vårløk og hakket hvitløk i litt olivenolje.

4 Kok pastaen, la den renne godt av og bland inn den fresede løken, sausen, hakket dill, hakket persille og røkelaks i biter.

5 Skjær laksefiletene i terninger, krydre med salt og pepper, vend dem i litt olivenolje og stek dem raskt.

6 Anrett pastaen på tallerkener, fordel stekt laks og sausen over og pynt evt. med ekstra urter og røkelaks. Sitronkrutonger kan drysses på toppen.