PØLSEWRAP
|
Pølse med wok-stekte grønnsaker i lompe, wrap, eventuelt tortillas. Velg godt krydrede eller grove pølser til denne retten, f.eks. frankfurter, løkpølse, ostepølse, bratwurst, chilipølse, chorizo. Du kan gjerne kombinere ulike varianter for smakens skyld.
|
4 pølser med sterk smak 4 små gulrøtter 1 squash 1 purre 2 små chili, evt. ½ paprika 2 ss olje flat persille 1 kløft hvitløk salt og pepper 1-2 ss chilisaus (søt type) 4 lomper, wraps eller tortillas
rømme
|
1 Skjær pølsene i terninger.
|
2 Skrell gulrøttene og riv dem grovt.
|
3 Riv squash grovt.
|
4 Skyll purren og skjær den i strimler.
|
5 Fjern frøene fra chilien eller paprikaen og hakk den fint.
|
6 Stek grønnsakene i oljen til de blir passe møre. Begynn med gulrot, som trenger lengst tid. Tilsett til slutt pølseterninger og hakket persille.
|
7 Press hvitløk over eller tilsett finhakket hvitløk. Smak til med salt og pepper.
8 Bland inn chilisausen.
9 Legg fyllet i lomper, tortillas eller wraps som rulles sammen. Bind evt. sammen med forvellede purrestrimler og server med en klatt rømme til.
|