Start på nytt





PØLSEWRAP

Pølse med wok-stekte grønnsaker i lompe, wrap, eventuelt tortillas. Velg godt krydrede eller grove pølser til denne retten, f.eks. frankfurter, løkpølse, ostepølse, brat­wurst, chilipølse, chorizo. Du kan gjerne kombinere ulike varianter for smakens skyld.

4 pølser med sterk smak
4 små gulrøtter
1 squash
1 purre
2 små chili, evt. ½ paprika
2 ss olje
flat persille
1 kløft hvitløk
salt og pepper
1-2 ss chilisaus (søt type)
4 lomper, wraps eller tortillas

rømme

1 Skjær pølsene i terninger.

2 Skrell gulrøttene og riv dem grovt.

3 Riv squash grovt.

4 Skyll purren og skjær den i strimler.

5 Fjern frøene fra chilien eller paprikaen og hakk den fint.

6 Stek grønnsakene i oljen til de blir passe møre. Begynn med gulrot, som trenger lengst tid. Tilsett til slutt pølseterninger og hakket persille.

7 Press hvitløk over eller tilsett finhakket hvitløk. Smak til med salt og pepper.

8 Bland inn chilisausen.

9 Legg fyllet i lomper, tortillas eller wraps som rulles sammen. Bind evt. sammen med forvellede purrestrimler og server med en klatt rømme til.