ROTGRØNNSAKKAKER
|
En mager middag kan passe, særlig etter en periode med fet mat, som jula gjerne er eksempel på. Her tar man rotgrønnsaker i det forholdet man ønsker. Enkelte tar kanskje mest gulrot og kålrot. Man river, blander med egg og steker – og middagen er ferdig.
|
800 g rotgrønnsaker, som kan være en blanding av gulrot, kålrot, knollselleri, persillerot og pastinakk 1 gul løk olje til steking
3 egg ½ ss grov sennep ¼ dl hakket persille ½ dl mel salt og pepper
1 boks cottage cheese 2 ss pesto (litt stekt bacon)
|
1 Riv rotgrønnsakene grovt og skjær løken i skiver.
|
2 Fres rotgrønnsaker og løk i litt olje til alt er mykt. La det avkjøles.
|
3 Bland de freste grønnsakene med egg, sennep, hakket persille, mel, salt og pepper.
|
4 Stek små kaker av røren i olje.
|
5 Bland cottage cheese med pesto og server som tilbehør til rotgrønnsakkakene.
|
6 Hvis du liker det og ikke er vegetarianer, kan du også steke litt bacon og servere det som tilbehør.
|