Start på nytt





ROTGRØNNSAKKAKER

En mager middag kan passe, særlig etter en periode med fet mat, som jula gjerne er eksempel på. Her tar man rotgrønnsaker i det forholdet man ønsker. Enkelte tar kanskje mest gulrot og kålrot. Man river, blander med egg og steker – og middagen er ferdig.

800 g rotgrønnsaker, som kan være en blanding av gulrot, kålrot, knollselleri, persillerot og pastinakk
1 gul løk
olje til steking

3 egg
½ ss grov sennep
¼ dl hakket persille
½ dl mel
salt og pepper

1 boks cottage cheese
2 ss pesto
(litt stekt bacon)

1 Riv rotgrønnsakene grovt og skjær løken i skiver.

2 Fres rotgrønnsaker og løk i litt olje til alt er mykt. La det avkjøles.

3 Bland de freste grønnsakene med egg, sennep, hakket persille, mel, salt og pepper.

4 Stek små kaker av røren i olje.

5 Bland cottage cheese med pesto og server som tilbehør til rotgrønnsakkakene.

6 Hvis du liker det og ikke er vegetarianer, kan du også steke litt bacon og servere det som tilbehør.