TORSK MED KARVE
|
En ny variant av den vanlige torskemiddagen er å velge et relativt uvanlig krydder som karve og en relativt uvanlig frukt som avokado. Disse tre tingene passer nemlig godt sammen og er vel verdt å prøve en dag du skal lage en god og lettvint fiskemiddag.
|
800 g torsk (filet eller serveringsstykker) ½ ts karve salt og pepper
2 avodado (modne) 1 tomat 4 ss olivenolje saft av 1 sitron salt og pepper
kokte poteter
|
1 Del torsken i serveringsstrykker og la evt. skinnet sitte på.
|
2 Strø karve over torsken, dryss over litt salt og pepper og stek den i smurt langpanne i ovnen ved 200 °C i 8-10 min.
|
3 Del avokadofruktene i to, fjern steinen og ta ut fruktkjøttet med skje i så hele biter som mulig.
|
4 Del fruktkjøttet i mindre biter som blandes forsiktig med salt, pepper og sitronsaft.
|
5 Del tomaten i små biter og bland dem med avokadoen.
|
6 Ta torskestykkene ut av ovnen og anrett dem på avokado-salaten. Drypp god (extra virgin) olivenolje over og server med kokte poteter.
|