Start på nytt





TORSK MED KARVE

En ny variant av den vanlige torskemiddagen er å velge et relativt uvanlig krydder som karve og en relativt uvanlig frukt som avokado. Disse tre tingene passer nemlig godt sammen og er vel verdt å prøve en dag du skal lage en god og lettvint fiskemiddag.

800 g torsk (filet eller serveringsstykker)
½ ts karve
salt og pepper

2 avodado (modne)
1 tomat
4 ss olivenolje
saft av 1 sitron
salt og pepper

kokte poteter

1 Del torsken i serveringsstrykker og la evt. skinnet sitte på.

2 Strø karve over torsken, dryss over litt salt og pepper og stek den i smurt langpanne i ovnen ved 200 °C i 8-10 min.

3 Del avokadofruktene i to, fjern steinen og ta ut fruktkjøttet med skje i så hele biter som mulig.

4 Del fruktkjøttet i mindre biter som blandes forsiktig med salt, pepper og sitronsaft.

5 Del tomaten i små biter og bland dem med avokadoen.

6 Ta torskestykkene ut av ovnen og anrett dem på avokado-salaten. Drypp god (extra virgin) olivenolje over og server med kokte poteter.