Start på nytt





KALKUN MED SOPP

Hvis du har stekt en hel kalkun på ca. 4 kg, har du gjerne rester igjen som kan brukes til denne retten. Alternativt kan du bruke fileter av kalkun/kylling som du steker. Soppsausen, som evt. lages fra pose, passer utmerket til all slags stekt kjøtt og stekt fisk.

800 g kalkunfilet

800 g små poteter
olivenolje
salt og pepper

200 g sukkererter
rosépepper
blad av rosmarin

1 Varm forsiktig opp stykker av kalkun eller brun fileten på alle sider i en stekepanne før den stekes i ovn til steketermometeret viser at temperaturen i midten er 66 °C.

2 Vask små poteter, del dem i skiver som vendes i olje og drysses med salt og pepper. Stek skivene gylne i ovnen ved ca. 180 °C.

3 Lag soppsausen til høyre, evt. en kantarellsaus fra pose tilsatt 50 g oppdelt sopp.

4 Del ertene i to og kok dem 2 min. i lettsaltet vann. Bland dem i sausen.

5 Smak til sausen med salt og pepper om nødvendig.

6 Anrett de varme kalkunstykkene på tallerkener, hell sausen over og pynt med rosépepper og blad av rosmarin.