SURSØT RIBBE
|
Når man steker en hel familieribbe, blir det ofte en god del til overs etter de første juledagene. I stedet for å varme opp ribba flere ganger, kan det være en god løsning å sette en ny smak på den med en sursøt saus og bytte ut poteter og surkål med ris og salat.
|
800 g ferdig stekt ribbe 2 chili 1 dl lys sirup ½ dl soyasaus (2 fedd hvitløk) salt og pepper
kokt ris, aspargesbønner eller salat
|
1 Fjern svoren og skjær ribba i passende serveringsstrykker.
|
2 Skrap ut frøene og del chiliene i fire.
|
3 Knus eller finhakk hvitløken og bland den sammen med ribbestykker, sirup, soyasaus og chili i en gryte.
|
4 La alt koke på svak varme under lokk ca. 15 min.
|
5 Smak til med salt og pepper om nødvendig.
|
6 Server med kokt ris (gjerne basmati- eller jasminris) og kokte aspargesbønner eller salat.
|