Start på nytt





SURSØT RIBBE

Når man steker en hel familieribbe, blir det ofte en god del til overs etter de første juledagene. I stedet for å varme opp ribba flere ganger, kan det være en god løsning å sette en ny smak på den med en sursøt saus og bytte ut poteter og surkål med ris og salat.

800 g ferdig stekt ribbe
2 chili
1 dl lys sirup
½ dl soyasaus
(2 fedd hvitløk)
salt og pepper

kokt ris, aspargesbønner eller salat

1 Fjern svoren og skjær ribba i passende serveringsstrykker.

2 Skrap ut frøene og del chiliene i fire.

3 Knus eller finhakk hvitløken og bland den sammen med ribbestykker, sirup, soyasaus og chili i en gryte.

4 La alt koke på svak varme under lokk ca. 15 min.

5 Smak til med salt og pepper om nødvendig.

6 Server med kokt ris (gjerne basmati- eller jasminris) og kokte aspargesbønner eller salat.