A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W XYZ ÆØÅ
A
Appelsin med is To gode oppskrifter på klementiner og appelsin servert med is (15.1.)
Appelsinflette Gjærdeig med saft og skall av appelsin flettes sammen (10.2.)
Appelsinkake (1) Mørdeigskall fylt med appelsin, egg, fløte og mandler (15.3.)
Appelsinkake (2) Formkake med sterk smak av appelsin også i glasuren (22.3.)
Appelsinmarmelade Lag en frisk marmelade ved å blande appelsin, ananas og ingefær (1.2.)
Appelsinriskrem Glem fløten og lag heller riskremen med appelsin og vanilje (5.1.)
Aprikosterte (1) Hermetiske aprikoser dekket med sjokolade blir riktig godt (5.6.)
Aprikosterte (2) Kakebunn smøres med aprikosmarmelade, bres med marengs (12.3.)
B
Baba au rhum Fin gjærdeig øses med romlake og serveres med krem eller is (5.4.)
Bagles Bakverk av gjærdeig som både skal kokes og stekes (15.2.)
Banan (grillet) Fristende banan med ekte vaniljesukker og toffee-dipp (10.4.)
Bisp Lettlagede drikker med sitron, sukker og vann i sommervarmen (25.7.)
Bløtkake (jordbær) Med jordbærkrem og sitronkrem for de store anledninger (28.6.)
Brownies Populær og enkel sjokoladekake som er svært lett å lage (5.2.)
Bærsurprise Overraskelsen er varmt på toppen og kaldt på bunnen (5.3.)
C
Champagnegranité Fryst sukkerlake tilsatt champagne, appelsin og sitron (13.4.)
Champagnemolter Nyttårsdrikken blir kombinert med svært eksklusive bær (31.12.)
Cola-brød Søtt rugbrød med smak av cola slik man liker det i Sverige (1.4.)
Crème brûlée Fransk karamellpudding med smeltet sukker på toppen (20.1.)
D
De sju slagene Her får du på ett brett sju kakesorter til jul pluss noen til (23.12.)
Dessertpannekake (ungarsk) Dessertpannekake med sjokoladefyll fra Ungarn (3.4.)
E
Eksotisk frukt & dip Physalis, ananas, fiken og kiwi med lettrømme-dip og honning (28.1.)
Engelsk fruktkake Enkel versjon av julas engelske fruktkake med tørket frukt (15.12.)
Epler (marengsepler) Stekte epler med krem og ripsgelé, eventuelt tyttebær (10.11.)
Eplekake (fin) Tre ulike oppskrifter på eplekake, den ene litt forseggjort (1.10.)
Eplekake (fransk) Paibunn fylt med kanel, mandler, eplemos og epleskiver (20.11.)
Eplekake (lettvint) Lag en enkel røre i mikseren og stikk ned eplebåter (10.9.)
Eplekake (oppned) Epleskiver stekes i form med strøkaving og nøtter (1.9.)
Eplepai Paideig med bare tre ingredienser, epler og vaniljesaus (15.9.)
Eplesmåkaker Småkaker med revet eple, nøtter, kanel og ingefær (15.4.)
Eplesuppe Epleskiver kokes med eplejuice eller sider og jordbær (10.1.)
Eplesuppe (kald) Suppe med saft, eplebiter og rosiner som lages dagen før (18.7.)
F
Ferskendessert Hermetiske fersken toppet med mandler og melis (marsipan) (10.7.)
Flatbrød Ta opp igjen en gammel tradisjon og lag ditt eget flatbrød (15.5.)
Fransk eplekake Paibunn fylt med kanel, mandler, eplemos og epleskiver (20.11.)
Fromasj (mokka) Enkel og god fromasj med krem, sjokolade og en skvett kaffe (1.3.)
Fromasj (sherry) Eggedosis med sherry blandes med stivpisket krem (15.11.)
Frukt- og nøttebrød Fire varianter av gjærbakst som julekake og vørterkake (5.12.)
Fruktdrinker Gode fruktdrinker med og uten alkohol passer som dessert (30.6.)
Fruktgelé Gelé fra pakke blir mye bedre hvis du tilsetter litt frukt (20.10.)
Fruktkake (engelsk) Enkel versjon av julas engelske fruktkake med tørket frukt (15.12.)
Fruktkake (saftig) Nok en fruktkake med mye tørket frukt og dynket med rom (20.12.)
Fudge-kake Enkel sjokoladekake som blir god og litt klissete inni (10.3.)
Fylltar pönnukökur Dessertpannekaker med fyll av sjokolade eller rabarbra (10.8.)
G
Gelé (fruktgelé) Gelé fra pakke blir mye bedre hvis du tilsetter litt frukt (20.10.)
Gelé (rødvinsgelé) Rødvin og saft tilsatt gelatin som anbefalt av Hanna Winsnes (1.5.)
Gløgg Gløgg og tre drikker av kaffe, alle med noe ekstra godt i (22.12.)
Grillet banan Fristende banan med ekte vaniljesukker og toffee-dipp (10.4.)
Gundel palacsinta Dessertpannekake med sjokoladefyll fra Ungarn (3.4.)
H
Honningjordbær Jordbær i kjeks fylt med kesam tilsmakt med honning (20.7.)
Hvetekrans God gjærbakst med rosiner, mandler, kanel og sukker (20.2.)
I
Ingefærpærer Pærer kokt i sukkerlake tilsatt ingefær er enkelt og godt (10.10.)
Irish coffee Gløgg og tre drikker av kaffe, alle med noe ekstra godt i (22.12.)
Is (kanelis med molte) Vaniljeis med kanelsmak serveres med årets molter (15.8.)
Is (kokosparfait) Is med kokosmasse og kokosmelk, som du kan lage selv (30.11.)
Is (pepperkakeis) Småkakerester knuses og setter god smak på vanlig iskrem (10.12.)
Iste Lettlagede drikker med sitron, sukker og vann i sommervarmen (25.7.)
J
Jordbær (honningjordbær) Jordbær i kjeks fylt med kesam tilsmakt med honning (20.7.)
Jordbær (marinerte) Jordbær i sukkerlake med sitron, lime, vanilje og krydder (15.7.)
Jordbærbløtkake Med jordbærkrem og sitronkrem for de store anledninger (28.6.)
Jordbærkrem Ferske jordbær, crème fraîche og krem inngår i denne fromasjen (10.6.)
Jordbærpai Lag en pai med jordbær og crème fraîche som fyll (20.6.)
Jordbær-shot I festtider passer en dessert av jordbær og Cointreau/juice (20.5.)
Julebakst (sju slag) Her får du på ett brett sju kakesorter til jul pluss noen til (23.12.)
Julekake Fire varianter av gjærbakst som julekake og vørterkake (5.12.)
Julemorgenkake Kake laget av risgrøt som ble til overs fra julekvelden (25.12.)
K
Kaffe Løiten Gløgg og tre drikker av kaffe, alle med noe ekstra godt i (22.12.)
Kald eplesuppe Suppe med saft, eplebiter og rosiner som lages dagen før (18.7.)
Kanelis med molte Vaniljeis med kanelsmak serveres med årets molter (15.8.)
Kanelkaffe Gløgg og tre drikker av kaffe, alle med noe ekstra godt i (22.12.)
Klementiner med is To gode oppskrifter på klementiner og appelsin servert med is (15.1.)
Kokoskake Kokos og kakao er viktige ingredienser i denne kaken (30.10.)
Kokosparfait Is med kokosmasse og kokosmelk, som du kan lage selv (30.11.)
Kvæfjordkake Sukkerbrød toppet med marengs, fylt med krem og vaniljekrem (25.2.)
L
Lefse (to slags) Lefser var før festmat i store deler av landet, spesielt i jula (21.12.)
Lettvint eplekake Lag en enkel røre i mikseren og stikk ned eplebåter (10.9.)
Lun sjokoladekake Nylaget sjokoladekake som nytes med is eller fruktsorbet (25.11.)
Lussekatter Til luciafeiringen hører kaker med safran eller gurkemeie (13.12.)
M
Mandelbunnpærer Varm dessert med mandel/marsipan og sjokoladesaus (5.11.)
Mangomousse Mangopuré får stivne tilsatt yoghurt, krem og gelatin (28.8.)
Mangosuppe & is Enkel dessert med mangopuré og servert med mangois (25.10.)
Marengsepler Stekte epler med krem og ripsgelé, eventuelt tyttebær (10.11.)
Marinerte jordbær Jordbær i sukkerlake med sitron, lime, vanilje og krydder (15.7.)
Melkeringer Melk med litt rømme eller surmelk tykner til en god dessert (30.7.)
Melon med moreller Frukt blir marinert i lake tilsmakt med anis og vanilje (25.6.)
Melonsorbet Oppskrifter på sorbet med vannmelon og honningmelon (28.5.)
Milkshake Is, syltetøy, bær eller saft mikset sammen med iskald melk (5.8.)
Mokkafromasj Enkel og god fromasj med krem, sjokolade og en skvett kaffe (1.3.)
Moltekrem Hvis du har molter i fryseren, er dette en lettlaget dessert (27.12.)
Molter (champagnemolter) Nyttårsdrikken blir kombinert med svært eksklusive bær (31.12.)
Moule au chocolat Sjokoladeblanding med egg blir fast utenpå og flytende inni (25.1.)
Muffins (sjokolade) Lag dine muffins selv, enten med sjokolade eller frosne bær (15.10.)
N
Nugattibrød Brød med det klissete pålegget innbakt er matpakkevennlig (25.5.)
Nøttekake Nøttebunn pyntes med kaffekrem og revet sjokolade (5.10.)
Nøttepai Fyllet består av ristede nøtter, honning, egg og litt appelsin (30.3.)
O
Oppned-eplekake Epleskiver stekes i form med strøkaving og nøtter (1.9.)
P
Panna cotta Melk, kesam og gelatin stivner, samt kumquat som syltes (20.1.)
Pannekaker (fylltar pönnukökur) Dessertpannekaker med fyll av sjokolade eller rabarbra (10.8.)
Pannekaker (Gundel palacsinta) Dessertpannekake med sjokoladefyll fra Ungarn (3.4.)
Pepperkakehus Peppekakedeig formes til tak og vegger på et stabbur (24.12.)
Pepperkakeis Småkakerester knuses og setter god smak på vanlig iskrem (10.12.)
Pærekake Hermetiske pærer trykkes ned i en røre tilsatt mandler (8.4.)
Pærer (ingefærpærer) Pærer kokt i sukkerlake tilsatt ingefær er enkelt og godt (10.10.)
Pærer (mandelbunnpærer) Varm dessert med mandel/marsipan og sjokoladesaus (5.11.)
Pærer i rødvin Lages helst et par dager i forveien, så smaken kan trekke inn (25.3.)
R
Rabarbrakompott Rabarbra, jordbær og bringebærsyltetøy, evt. med iskrem (10.5.)
Rips med sjokoladesaus Rips passer godt med sjokoladesaus eller vaniljesaus (28.7.)
Riskrem (appelsinriskrem) Glem fløten og lag heller riskremen med appelsin og vanilje (5.1.)
Rispudding Enkel, gammeldags dessert av risgrøten som ble igjen (5.9.)
Rødvinsgelé Rødvin og saft tilsatt gelatin som anbefalt av Hanna Winsnes (1.5.)
Rømmekolle Melk med litt rømme eller surmelk tykner til en god dessert (30.7.)
S
Saftig fruktkake Nok en fruktkake med mye tørket frukt og dynket med rom (20.12.)
Salzburger Nockerl Luftige nockerl får du servert i Salzburg og lages som sufflé (18.3.)
Savarin Fin gjærdeig øses med sukkerlake og fylles med krem og frukt (5.4.)
Sherryfromasj Eggedosis med sherry blandes med stivpisket krem (15.11.)
Sitrondrikk Lettlagede drikker med sitron, sukker og vann i sommervarmen (25.7.)
Sjokoladedrikker Sjokoladedrikk med smak av koriander og lime, pluss to til (9.4.)
Sjokoladekake Inneholder sjokolade, crème fraîche, kumquat eller appelsin (5.5.)
Sjokoladekake (brownies) Populær og enkel sjokoladekake som er svært lett å lage (5.2.)
Sjokoladekake (lun) Nylaget sjokoladekake som nytes med is eller fruktsorbet (25.11.)
Sjokoladekake (moule au chocolat) Sjokoladeblanding med egg blir fast utenpå og flytende inni (25.1.)
Sjokolademousse En lettlaget dessert av sjokolade, eggeplommer og eggehviter (25.4.)
Sjokolademuffins Lag dine muffins selv, enten med sjokolade eller frosne bær (15.10.)
Sjokoladeterte Dessertterte fylt med sjokolade, fløte og syltede kirsebær (5.7.)
Sju slag (julebakst) Her får du på ett brett sju kakesorter til jul pluss noen til (23.12.)
Skjenning (trøndersk flatbrød) Flatbrød smurt med melk og sukker er tilbehør til sodd (15.5.)
Småkaker (store) Spesielle småkaker som skiller seg ut i størrelse, smak og farge (20.8.)
Sorbet (melonsorbet) Oppskrifter på sorbet med vannmelon og honningmelon (28.5.)
T
Tiramisù Fingerkjeks, kaffe, egg, mascarpone og fløte i en dessertklassiker (20.9.)
Trifle Sukkerbrød, bær, krem og vaniljesaus legges lagvis i glass (20.3.)
Tyttebærpai Lages av pepperkakene etter jul samt epler, kesam og tyttebær (8.1.)
V
Vannmelonsorbet Oppskrifter på sorbet med vannmelon og honningmelon (28.5.)
Vørterkake Fire varianter av gjærbakst som julekake og vørterkake (5.12.)
W
Wienerbrødruter Ekte wienerbrød eller lettvinte, på plate eller
i langpanna (20.4.)
Wienerkringle Ingrid Espelid Hovigs gode gjærbakst med fyll av mandelmasse (20.2.)
ÆØÅ
Østens kakao Sjokoladedrikk med smak av koriander og lime, pluss to til (9.4.)
|