JULEMORGENKAKE
|
Denne kaken var kjent på Høylandet som «Julmorgo painnkak» og ble laget julekvelden av rester av ris-grøten som de i tillegg til lutefisk spiste til middag. Kaken ble servert lunken og spist med litt smør og sukker. Kalde rester ble servert juledags morgen.
|
ca. 1 kg risgrøt 1 kopp melk ½ kopp fløte 1 kopp rosiner 2 kopper mel 1 ts hjortetakksalt 2-3 egg
|
1 Bland avkjølt risgrøt, melk, fløte, rosiner og sikt inn mel tilsatt hjortetakksalt.
|
2 Pisk eggene og vend dem inn.
|
3 Hell røren i en smurt rundform.
|
4 Stek kaken 30-45 min. ved 180 °C til den er lysebrun på overflaten.
|
5 Serveres tradisjonelt varm med smør og sukker, evt. oppskåret i skiver når den er kald.
|